Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde a dispărut Daniel Iordăchioae? Artistul a trecut prin multe încercări

Unde a dispărut Daniel Iordăchioae? Artistul a trecut prin multe încercări
Nu mai este prezent pe paginile sale de pe Internet. Nu mai postează mesaje. Aproape nu mai vorbește. Doar prietenii săi de o viață, Aurel Temișan și Adrian Enache, îl mai abordează. Daniel Iordăchioae și-a pierdut tatăl anul trecut, a trecut printr-un divorț și o boală terminală.

Daniel Iordăchioae a încântat publicul, dar viața lui a luat o întorsătură pe care nimeni nu și-o dorește. Ne-a încântat cu ”Mă întorc la tine mare albastră”, dar acum nu mai este solicitat cum era în ultimii 40 de ani. Pe 9 iulie, va împlini 53 de ani, în aceeași zi cu Mirabela Dauer, Angela Similea și Margareta Pâslaru.

Unde a dispărut Daniel Iordăchioae

Daniel Iordăchioae nu mai este activ pe rețelele de socializare, așa cum suntem majoritatea dintre noi. Are conturi, dar nu mai postează nimic de multă vreme. Nici nu își mai face reclamă cursurilor lui de canto și chitară. Poate scrie la cartea autobiografică pe care a anunțat-o cu mult timp în urmă. Totuși, să îi spuneți ”La mulți ani!”, pe 9 iulie. Este ziua când împlinește 53 de ani.

Spunea că vârsta din buletin nu înseamnă mare lucru pentru el. Ar face prostii ca la 19 de ani, când s-a apucat de fumat și a băut prima bere.

Anul trecut, artistul l-a pierdut pe tatăl său, cel care a insistat foarte mult ca el să cânte. A scris câteva cuvinte și fanii i-au respectat durerea. Tatăl său a insistat să meargă la preselecții la Festivalul de la Mamaia.

Anul trecut, Daniel Iordăchioae l-a pierdut pe tatăl său, cel care a insistat foarte mult ca el să cânte

Daniel Iordăchioae: ”Tata m-a bătut”

”Nu că m-a susținut, m-a bătut să mă duc! Ascensiunea mea în muzică a pornit de la două perechi de palme! Eu voiam să mă fac medic, eram om serios. Dar, ai mei au zis că nu trebuie să mă fac om serios, să «bag» artă, că sunt ei destul de serioși. Eram la înmormântarea bunicului, și tata mi-a zis: «Mâine dimineață plecăm la București, că avem o treabă importantă!», noi fiind la Pitești la acel moment.

Când am ajuns în București, a oprit mașina în fața Sălii Savoy a Teatrului Constantin Tănase și mi-am dat seama. I-am zis că nu intru. Eram nebărbierit, aveam un costum bej cu doliu în piept. Nu aveam repertoriu aprobat, nu aveam trimitere aprobată de la UTC, de la Consiliul de Cultură al Județului, cum era pe vremea aceea. Nu aveam nimic din toate astea, eram doar eu în cizme. Eh, el mi-a dat două perechi de palme, m-am învârtit ca titirezul, și așa am intrat”, a povestit artisul pentru taifasuri.ro.

Daniel Iordăchioae s-a apucat de fumat la 19 ani. Tot atunci a băut și prima bere

Cum a ajuns la Festivalul de la Mamaia

Însă, cel care luase șpaga să îl includă în preselecții dispăruse. ”Eu și tata ne-am enervat, dar asta era. Am văzut în juriu o doamnă mai plinuță și m-am dus la ea. I-am zis: «Sărut mâinile! Mă numesc Iordăchioae Daniel. Noi suntem din Iași, dar acum venim de la Pitești, de la înmormântarea bunicului meu. M-a bătut tata să vin, că eu nu voiam!» Femeia se uita la mine și nu-i venea să creadă ce auzea, a început să râdă și m-a întrebat dacă am trimiteri și dacă știu să cânt ceva. I-am spus niște titluri, am repetat niște cântece cu pianistul și m-am auzit strigat. Am ieșit pe scenă și-am cântat «Se întâmplă oricui», a lui Cornel Fugaru, care se afla în juriu, dar eu habar nu aveam. După o strofă și-un refren, dumnealui a zis: «Da, mulțumim! Următorul!» Când am auzit așa, după tot chinul prin care trecusem, m-am dus la tata, care era entuziasmat până peste poate. «M-ai adus aici să mă faci de râs!» În fine, a doua zi s-au dat rezultatele, am trecut mai departe și-am luat și premiu”, a povestit Daniel Iordăchioae.

Artistul a trecut prin multe încercări

Daniel Iordăchioae și Nouria Nouri au decis să-și spună ”Adio!”, după 14 ani de căsătorie. Ei au rămas totuși în relații bune de dragul copiilor, Salma și Darius. Tot în 2013, artistul s-a luptat cu un cancer venit brusc.

Era doborât fizic și moral, iar la un moment dat s-a luptat și cu multe kilograme în plus. Și-a schimbat stilul de viață și a dat jos 50 de kg. El a recunoscut, la televizor, că s-a luptat cu cea mai de temut maladie, cancerul de pancreas, în timp ce avea o afecțiune mai veche, diabet. După toate aceste necazuri, Daniel Iordăchioaie și-a recăpătat optimismul.

„Cancerul s-a declanşat într-un anumit moment. Chiar în perioada divorţului. Divorţul nu este un eveniment fericit. Este un factor de stres în plus. Şi toată agitaţia, toată suferinţă, gândurile şi nopţile nedormite se adaugă şi declanşează boală. Unii sunt rezistenţi, alţii pot muri din cauza asta, povestea Daniel Iordachioaie la Antena Stars.

Cântăreţul a recunoscut și faptul că a fost cu moralul la pământ. „Aveam în cap tot felul de grozăvii, ajunsese să îmi fie frică să mă mai culc, că aveam coşmaruri noaptea, cum o să mă mai trezesc mâine. Eu m-am speriat. Am avut tendinţa să nu mai ies, să mă încui să mă ascund. M-am întrebat ce am păţit, din ce cauza am păţit asta. M-au furat extratereştrii?”, a mai mărturisit Iordachioaie la Antena Stars. Până la urmă, moralul a fost iarăși la cote bune. A fost invitat pe la emisiuni, a avut elevi talentați la cursurile de canto și chitară.


Ultimele două luni din viața lui Jean Constantin. De unde i s-a tras sfârșitul

Vasilica Tastaman, actriţă iubită, femeie nefericită

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre