Rodica Mandache, ”o bucurie de om”. Este invitata Irinei Păcurariu

Rodica Mandache, ”o bucurie de om”. Este invitata Irinei Păcurariu
Rodica Mandache este invitată la „Rețeaua de idoli”, emisiune realizată de Irina Păcurariu, la TVR 2. Este o actriță care a adus multă bucurie în inimile românilor, deși viața ei nu a fost ușoară. Dar s-a ghidat tot timpul după deviza ”fruntea sus, genunchii tari” și a mers înainte.

Rodica Mandache este o actriță care a adus românilor multe bucurii. A jucat în zeci de filme și sute de piese de teatru, dar este și profesor pentru tinerii care visează la o carieră de artist îndrăgit. Aflăm de la jurnalista Irina Păcurariu că marea noastră actriță, acum în vârstă de 78 de ani, este și scriitoare.

Rodica Mandache, ”o bucurie de om”. Este invitata Irinei Păcurariu

Rodica Mandache acordă un interviu de excepție jurnalistei Irina Păcurariu. Vedeți ce povestește luni, 11 octombrie, de la ora 21, la TVR 2.

Despre invitata Irinei Păcurariu se spune că este o bucurie de om. Înțelepciunea, farmecul, delicatețea și umorul actriței sunt ingredientele care transformă un interviu într-o adevărată lecție de viață.

Reîntoarsă în teatrul în care a intrat pentru prima dată la 3 ani, de mână cu mama ei, Rodica Mandache a fost cuprinsă de emoție. „Eram fascinată de cortină. Nici acum nu sunt sigură că mă pot uita la ea fără să simt cum năvălește magia peste mine. Părea ultima barieră către o lume în care misterele nu se lăsau dezlegate. Nu mă așteptam să trec vreodată dincolo de ea”, povestește Rodica Mandache.

Interviul a avut loc la puțin timp după ce a terminat de scris o carte în memoria colegului ei din studenție, Ovidiu Iuliu Moldovan. Actrița probează incredibila ei capacitate de a rămâne actuală în epoca unei alte generații, care o iubește, o distribuie în montări noi și o păstrează în lumina scenei.

Rodica Mandache acordă un interviu de excepție jurnalistei Irina Păcurariu

Irina Păcurariu: ”Am fost onorată și sedusă”

„Rodica Mandache a povestit că pandemia a fost o bornă pe care a trecut-o cu motoarele pornite. Îmi spunea că își amintește un reportaj făcut după Revoluție. Acolo erau două femei, una plângea tragedia că i-a fost distrusă casa, alta, în aceeași situație reacționa la polul opus. «Au distrus-o? Nu-i nimic, o să fac alta.» Așa și eu”, spune invitata specială a acestei ediții.

”Într-o perioadă în care toți se plâng, am găsit resurse să pornesc «hidocentrala». Am fost onorată și sedusă de optimismul, umorul, erudiția și înțelepciunea acestei doamne. Un om extrem de puternic, într-o platoșă de vulnerabilitate care a devenit marca ei personală”, spune realizatoarea Irina Păcurariu.

Portretul Rodicăi Mandache este completat și prin ochii mai tânărului său coleg de scenă și bun prieten, actorul Marius Manole. ”Eu știu că e un om extrem de puternic. A trecut prin niște momente incredibile. Fiind un om atât de optimist, vesel și darnic cu cei din jur, m-am gândit că niciodată nu a trecut prin nimic greu. Apoi am aflat că a trecut prin momente complicate și extrem de grele în viață și că nu i-a fost deloc ușor. Dar s-a ghidat tot timpul după deviza «fruntea sus, genunchii tari» și a mers înainte. Ne «îmbolnăvește» și pe noi de optimismul acesta”, spune Marius Manole.