Rodica Popescu Bitănescu: ”Mă simt ca la un interogatoriu. Nu am să plâng”

Rodica Popescu Bitănescu: ”Mă simt ca la un interogatoriu. Nu am să plâng”
Rodica Popescu Bitănescu este o actriță foarte îndrăgită. Cine nu cunoaște râsul ei molipsitor? Să știți că nu a avut o viață chiar ușoară. Însă, noi nu a văzut asta, doar veselia cu care își interpretează rolurile. Denise Rifai îi răscolește rănile vechi.

Rodica Popescu Bitănescu (82 de ani) suportă bine perioada asta, de pandemie. Suferă că nu mai poate juca sau regiza. „Trăim într-o perioadă grea, de pandemie. Eu am trecut prin perioade foarte grele, foarte dureroase, prin boli foarte multe şi am scăpat de fiecare dată”, a spus marea actriță. Dacă nu a putut fi pe scenă, a fost prezentă la o mulțime de emisini tv de succes. După Măruță, iUmor, Chefi la cuțite, ”Rețeaua de idoli”, merge și la Denise Rifai. Este invitată marți, 6 iunie, de la ora 23.00, la Kanal D.

Rodica Popescu Bitănescu: ”Mă simt ca la un interogatoriu. Nu am să plâng”

Rodica Popescu Bitănescu pare neschimbată. Actrița afișează o sănătate de fier și același umor cu care a devenit îndrăgită. I se mai șterge zâmbetul de pe buze la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Jurnalista îi răscolește rănile vechi. ”Mă simt ca la un interogatoriu. Nu am să plâng în emisiunea asta”, spune actrița.

  • „Ați fi fost la fel de populară fără râsul dvs. inconfundabil?”
  • „V-a frustrat că ați fost considerată  doar actriță de comedie?”
  • „V-au adus scenele nud  un plus de popularitate?”
  • „Ați fost invidioasă sau invidiată?”
  • „Regretați că ați pus teatrul mai presus de soțul dvs.?”
  • „Regretați că nu aveți copii?”
  • „De cine vă este cel mai dor?”
  • „Ce vă doare atât de tare din trecutul dvs. de vi-l doriți șters?”.

Acestea  sunt doar câteva dintre întrebările adresate de Denise Rifai.

Rodica Popescu Bitănescu  are o carieră de aproape 60 de ani

A fost o întâmplare că a ajuns actriţă. Tatăl ei voia să devină architect, iar mama sa ţinea să se facă actriţă pentru că avea un frate actor al Teatrului Naţional.  A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1960. ”Am intrat cu 10 şi am terminat cu 10”, a spus actrița.

La 82 de ani, îndrăgită artista  se bucură de o carieră strălucită. A primit numeroase premii și iubirea milioanelor de oameni.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti și a jucat în sute de piese, pe scena Teatrului Național din Iași, apoi la Teatrul Național din București.   Dincolo de actorie, este un dramaturg și un regizor de succes.

Denise Rifai vrea să știe cum a fost posibil să filmeze topless în timpul comunismului. „V-au adus scenele nud un plus de popularitate?”, este una dintre întrebările incomode.

„Da, am jucat topless pe scenă pe timpul lui Ceauşescu. A fost un moment extraordinar pentru România. Erau numai bărbaţi în jur, a fost frumos. Jucam în spectacolul «Inocentul», scris de Cristian Munteanu. La un moment dat, personajul feminin, adică eu, aveam o scenă în care trebuia să mă dezbrac. Eu eram în blugi și aveam un maiou negru cu breteluțe.

Era lumina semidifuză, că pe timpul ală nu prea era voie, și îmi scoteam cu totul ăsta și rămâneam în sânii goi. Așa era scena. Vrea să vă spun că a fost o vânzoleală și o chestie în tot Bucureștiul.  Toată lumea, toți actorii bărbați ziceau: «Băi, se dezbracă Bităneasca”, povestea Rodica Popescu Bitănescu, la emisiunea „Star Chef” de Antena Stars.

”Toată lumea, toți actorii bărbați ziceau: «Băi, se dezbracă Bităneasca”


Rodica Popescu Bitănescu, o viață plină de încercări. Povestește la TVR 2

Rodica Popescu Bitănescu: ”Atențiune la mine, că vă fac praf!”

Recomandarile noastre