Rugăciunea la Sfântul Foca vă scapă de farmece și blesteme

Rugăciunea la Sfântul Foca vă scapă de farmece și blesteme
Unul dintre cei mai iubiți sfinți, Foca, este cinstit de întreaga creștinătate atât în iulie cât și în septembrie.

Din cele mai vechi timpuri, sfântul Foca este cunoscut ca fiind cel care-i gonește pe demoni, alungă farmecele și blestemele și tămăduiește de toate neputințele.

Rugăciunea la Sfântul Foca vă scapă de farmece și blesteme

Potrivit istoriei, sfântul Foca a reușit să aducă mulți oameni la credință. El este și ocrotitorul marinarilor, de aceea este chemat în ajutor atunci când oamenii mării au nevoie. Tradiția spune că ori de câte ori un cârmaci adoarme, el apare în fața acestuia și îl trezește, iar uneori este văzut când umblă pe mare.

Din bătrâni se știe că cel care nu-l cinstește pe sfântul Foca nu va avea zile prea bune, întrucât se spune că acesta se supără pe cei care lucrează de ziua lui. Cine se roagă însă sfântului, va avea parte de nenumărate bucurii.

 „Dorind să laud astăzi Dumnezeiasca ta pomenire, luminează-mi sufletul cu Razele cele Luminătoare ale Duhului”

“Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Foca, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. Dorind să laud astăzi Dumnezeiasca ta pomenire, luminează-mi sufletul cu Razele cele Luminătoare ale Duhului, păstorule şi mucenice mărite al Dumnezeului nostru, Cel Ce toate le ţine.

„Dezlegatu-s-a blestemul strămoşilor, Preacurată, că ai născut pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci”

Luminat te-ai îmbogăţit cu Dumnezeiasca laudă a mucenicilor, încuviinţându-te cu frumuseţile păstoriei şi cu sângele sfinţitei nevoinţe roşindu-ţi podoaba ta, de Dumnezeu fericite. Întărindu-ţi cugetul cu nădejdea celor mai bune, Preaînţelepte Mucenice Foca, pe cel ce era tare întru răutate l-ai slăbit de tot şi ai alergat către ceruri, purtător de biruinţă preaales.

Dezlegatu-s-a blestemul strămoşilor, Preacurată, că ai născut pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci, născându-Se Prunc Tânăr şi înnoind cu adevărat toată firea omenească. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei)”.

Sursă foto: bzi