Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă de spanac, o rețetă pe care ai să vrei să o încerci pentru copilul tău

Spanacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, bogat în fier. Medicii și nutriționiștii recomandă mămicilor să nu uite ca din meniul copiilor să nu lipsească spanacul o dată pe săptămână. Iar rețete de preparare sunt multe și variate.

Spanacul este disponibil pe tot parcursul anului. Soiul cu frunze fragede este popular primăvara pentru salate ușoare și proaspete. Pe de altă parte, spanacul de toamnă și de iarnă, ceva mai picant și mai acrișor, cu frunze mai cărnoase, se folosește pentru a da aromă supelor și tocănițelor. În supermarketuri se găsește tot anul varietăți de spanac. Baby-spanacul este bun de mâncat și crud, în salate bine asezonate. Și mai ales sănătos!

În cazul în care nu se găsește spanac proaspăt, pentru această ruladă se poate folosi spanacul congelat, pe care îl găsiți la magazin și sub formă de piureu.

Ruladă de spanac

Această rețetă o făceau străbunele noastre care nu aveau mixere sau alte ustensile moderne.

Ingrediente

cinci ouă

500 ml lapte

două linguri de făină (50 g)

1,5 kg spanac

sare

piper

100 g (o jumătate pachet) de unt

200 g cașcaval ras

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albușul se bate spumă foarte tare.

Cele 50 de g de făină se dizolvă în lapte rece. Acest amestec se toarnă și se înglobează peste cele cinci gălbenușuri care au fost frecate cu sare și cele 100 de g de unt. Compoziția se pune într-o cratiță care se pune la foc potrivit mestecând continuu până se îngroașă conținutul ca la ciulama, puțin mai gros chiar.

Se lasă să se răcească. După ce compoziția s-a răcit, se adaugă spuma de albuș, piper sau alte condimente preferate. Apoi se toarnă într-o tavă lată de aragaz, fie pe hârtie de copt, fie tapetată cu făină.

Se pune tava în cuptorul încălzit circa 45 de minute, până se coace foarte bine. Se răstoarnă compoziția coaptă pe un blat de lemn pe care am pus o folie de plastic, în cazul în care nu am folosit hârtie de copt. Se unge cu piureul de spanac, apoi se rulează cu grijă ca să nu se rupă.

Rulada se ornează cu cașcaval sau parmezan ras și cu frunze mici de spanac sau roșii. Pot fi și roșii uscate. Când o serviți, tăiați rulada în felii de grosimea a 2-3 cm.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre