De ce se întorc vindecații de COVID-19 în spital?

De ce se întorc vindecații de COVID-19 în spital?
Oamenii de știință de pe toată planeta analizează virusul ucigaș pe toate fețele. Acum se întreabă: De ce întorc vindecații de COVID-19 în spital?

De ce se întorc vindecații de COVID-19 în spital? Este întrebarea care în frământă pe oamenii de știință.

Experții de la Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) au descoperit efecte pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut o formă severă a bolii provocate de noul coronavirus.

De ce se întorc vindecații de COVID-19 în spital?

Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de Covid-19 ajung înapoi în spital în următoarele 5 luni, iar unul din opt moare, potrivit Telegraph. Este rezultatul unui studio Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS).

Experții au descoperit efecte pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut o formă severă a bolii provocate de noul coronavirus.

La mulți dintre ei au apărut probleme la inimă, diabet și afecțiuni cronice la ficat și rinichi.

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital.

12,3 % dintre cei vindecați au murit

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile. 12,3% din total au murit.

Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului a spus că ”acesta este cel mai mare studiu în rândul persoanelor externate din spital după ce fuseseră internate cu COVID-19”.
”Se pare că oamenii se duc acasă, au efecte pe termen lung, se întorc, și mor. Am consemnat că aproape 30% sunt reinternați, este vorba de mulți oameni. Cifrele sunt foarte mari”, a spus acesta, citat de aceeași sursă.

Profesorul Khunti spune că echipa de cercetători a fost surprinsă să descopere că așa mulți oameni s-au întors cu un nou diagnostic.

Noul studiu este în faza de prepublicare și urmează să fie evaluat de alți oameni de știință.

Christina Pagel, șefa unității de cercetare clinică de la University College London, a spus că este o lucrare ”foarte importantă. Covidul nu este doar despre decese. Există o povară semnificativă a bolii pe termen lung după spitalizarea pentru COVID”.


Ce se întâmplă la 6 luni de la îmbolnăvirea cu COVID-19. Medicii din Wuhan au făcut noi descoperiri

Tratament revoluționar pentru cazurile grave de COVID-19. Care e sursa de celule stem

Recomandarile noastre