Vaccinul anti-COVID-19 provoacă reacții adverse la persoanele care au intervenții cu acid hialuronic.
În timpul unei reuniuni a Comitetului consultativ pentru vaccinuri și produse biologice conexe (VRBPAC) din decembrie, FDA a raportat că mai multe persoane cu astfel de intervenții au prezentat umflături faciale după ce au primit vaccinul Moderna COVID-19. În ambele cazuri, umpluturile cosmetice au fost injectate înainte de vaccinare. Dr. Samuel Lin, chirurg plastician și profesor de chirurgie la Harvard Medical School, spune că ambele femei au fost tratate și de atunci și-au revenit.
„Nu au necesitat spitalizare. Efectele secundare nu pun în pericol viața, cu siguranță, și toate aceste cazuri au fost rezolvate pe deplin cu medicamente cu steroizi și antihistaminice”, explică Dr. Lin.
În ciuda acestor posibile reacții adverse, Lin îndeamnă pe oricine este eligibil să primească vaccinul să îl facă: „La sfârșitul zilei, este mai important să vă vaccinați decât să arătați bine cu intervențiile cu acid hialuronic”.
Vaccinul anti-COVID-19 și acidul hialuronic
Cum provoacă vaccinul Moderna COVID-19 reacții adverse la persoanele cu „umpluturi” de acid hialuronic?
Vaccinul este diferit din cauza tehnologiei ARNm față de vaccinurile mai tradiționale care nu utilizează astfel de practici. Dar, toate vaccinurile pot provoca unele reacții de un anumit tip pentru ca organismul să dezvolte anticorpii.
Efecte secundare după administrarea vaccinului anti-COVID-19 pentru persoanele cu intervenții cosmetice
În primul rând, apare umflarea feței și roșeața. Acestea sunt cele mai frecvente și ar putea dura câteva zile. Aceste lucruri, din nou, sunt tratate cu steroizi și antihistaminice. Când sistemul imunitar suferă de o răceală sau de o boală, corpul reacționează cu histamina, ceea ce provoacă înroșirea feței, umflarea acestea și curgerea nasului. Deci, antihistaminicele tratează acest lucru direct. Dificultatea respirației și umflarea limbii sunt indicative ale unei reacții mai severe.
Nou tratament Covid, testat în Marea Britanie. Primul pacient e o româncă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook