Salată cu piept de rață și dressing de portocale

Salată cu piept de rață și dressing de portocale
Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o delicioasă rețetă de salată cu piept de rață și dressing de portocale, pe care a denumit-o în felul său, caracteristic „Salată cu zâmbete”.

Rețetă de salată cu piept de rață și dressing de portocale, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani, este numai potrivită pentru una dintre mesele principale ale zilei. Se pregătește destul de rapid și simplu iar combinația de gusturi este peste așteptări de bună.

Ingrediente pentru Salată cu piept de rață și dressing de portocale

Pentru preparare salată cu piept de rață: pieptul de la o rață, sare și piper, ulei, ciuperci champignon, brune, salată valeriană, andive, căpșuni, brânză brie, brânză Roquefort

Pentru dressing: muștar de Dijon, suc proaspăt de portocale, miere, sare și piper

Mod de preparare

Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar fără a o străpunge până la carne, se condimentează cu sare și piper și se sigilează la tigaie, așezându-l mai întâi pe partea cu piele până se topește din grăsime, apoi pe cealaltă parte. Se mai adaugă puțin ulei și se continuă prepararea lui la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la 200 de grade, cu ventilație.

Ciupercile champignon brune se șterg bine cu prosoape de hârtie umezite cu apă, fără a le curăța de pielița protectoare și fără a le introduce în apă, pentru a nu se îmbiba. Se feliază și se prepară pe grătar, presărate doar cu sare.

Preparare dressing de portocale. Modul de preparare al dressing-ului este simplu și foarte rapid. Se pregătește mai întâi sucul fresh de portocale, la care se adaugă muștarul și mierea în cantitățile dorite, așa încât gustul să fie cel care ne satisface. Se pune câte puțin din fiecare ingredient și se amestecă, apoi se mai adaugă după plac. După ce avem pieptul de rață preparat, la fel și ciupercile și dressingul de portocale, putem asambla salata.

Modul de asamblare al salatei se face după imaginația fiecăruia. Vlăduț a optat pentru a tăia andivele în două, longitudinal și a le desface frunzele. Pe  acestea le-a umplut cu salata verde de valeriană, felii de brânză brie și felii de brânză Roquefort, felii de ciuperci. Peste acestea se picură în fir subțire dressin-gul de portocale. Se adaugă și căpșunile întregi pentru un plus de gust și prospețime, dar și pentru o pată de culoare.

Pieptul de rață se feliază subțire și se așază frumos lângă frunzele de andive umplute cu de toate. Și feliile din piept de rață se vor glazura cu deliciosul dressing de portocale.

Sursa: Chefi la cuțite

George Stanca, un personaj ieșit din comun