Salată de pui cu maioneză și castraveți murați

Salată de pui cu maioneză și castraveți murați
Iată o rețetă pentru momentele în care aveți musafiri sau vreți să nu gătiți vreo două zile. Această salată de pui cu maioneză și castraveți murați e sățioasă și gustoasă.

Prepararea este simplă. Nu va ridica niciun fel de probleme de dificultate, putând fi chiar preparată în familie, cu ajutorul copiilor.

Ingrediente pentru Salată de pui cu maioneză și castraveți murați

1 kg piept de pui, 400 gr castraveți murati, 400 gr conservă de porumb, 250 gr maioneză, sare și piper, felii de pâine prăjite, roșii cherry

Mod de preparare a rețetei de Salată de pui cu maioneză și castraveți murați

Se începe prin a fierbe pieptul de pui în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până este perfect pătruns, îndepărtând spuma care se formează pe parcurs.  Se scurge pieptul de pui fiert, se lasă să se tempereze și se toacă mărunt.

Castraveții murați se toacă mărunt, sau se dau pe răzătoare, după care se scurg bine și se adaugă peste pieptul de pui tocat. Boabele de porumb se scurg de lichid, se clătesc cu apă rece și se adaugă la ingredientele de mai sus.

Se amestecă pieptul de pui cu boabele de porumb și castraveții murați și se adaugă maioneză, după gust. Maioneza va fi puntea de legătură dintre ingrediente ce va completa gustul acrișor al salatei aperitiv.

Salata de pui cu maioneză și castraveți murați se mai asezonează cu sare și piper și se servește pe felii de pâine prăjite, alături de roșii cherry, pentru un plus de prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite