Sfecta roșie și hrean se pot conserva fără adaosuri suplimentare. Veți beneficia de toate vitaminele și nutrienții, pe care cele două legume le conțin.

Salată de sfeclă roșie și hrean pentru iarnă

Hreanul era folosit pentru a trata infecțiile urinare, afecțiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrită și întinderile musculare. Sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp.

Așadar, combinația dintre cel două legume ne pot aduce o mulțime de beneficii în timpul iernii. Uite o rețetă de la retete-usoare.eu pentru salată de iarnă, cu feclă și hrean.

Ingrediente

  • 200 g de rădăcină de hrean;
  • 200 ml de apă;
  • 50 ml de suc de sfeclă roșie;
  • o linguriță de sare neiodată;
  • 1.5 lingurițe de zahăr;
  • 2.5 lingurițe de oțet 9%.

Mod de preparare

  • Spălați bine rădăcinile de hrean și curățați-le de coajă. Dacă sunt foarte tari, puteți să le înmuiați în apă rece pentru 1-2 ore.
  • Tăiați rădăcinile de hrean în bucățele, ca să nu stricați mașina de tocat carne sau blenderul, când le veți mărunți.
  • Mărunțiți rădăcinile de hrean cu ajutorul blenderului. Dacă veți folosi mașina de tocat carne, cel mai bine ar fi să adunați hreanul tocat într-o pungă de plastic, ca să evitați iritarea ochilor.
  • Tăiați sfecla roșie crudă în bucățele și pasați-o cu ajutorul blenderului. După aceasta stoarceți sucul din ea cu ajutorul unei strecurători mărunte sau al unei bucăți de tifon. De asemenea, puteți să stoarceți sfecla roșie cu mâinile (ca să nu vă pigmentați pielea, purtați mănuși).
  • Amestecați apa fiartă și răcită cu sucul de sfeclă roșie. Dizolvați sarea și zahărul în soluția obținută. La sfârșit adăugați oțetul și amestecați încă o dată.
  • Turnați marinada rezultată peste hreanul mărunțit. Amestecați foarte bine.
  • Transferați compoziția rezultată în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.
  • Păstrați borcanele la frigider. Sursa: retete-usoare.eu

Ciorbă ardelenească de cartofi, cu afumătură și smântână. Rețeta

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri