Salata cu tofu și conopidă se completează perfect cu un sos de arahide, ceea ce face din acest fel inclusiv unul iubit de sportivi, asta pentru aportul consistent de proteine.

Ingrediente:

1/2 cană unt de arahide, 3/4 cană apă, 2 lingurițe ulei de măsline, 1 cană ceapă tocată mărunt, 2 lingurițe sos de soia, 1/2 linguriță zahăr, 1/4 ardei iute, bine tocat, 4 căni de buchețele de conopidă, 450 g tofu, bine scurs, tăiat în cuburi de 1-1,5 cm, 1 ardei gras verde, tăiat bucăți mari 1 cană ceapă, tăiată peștișori fini 2 linguri zeamă de lămâie sare, după gust coriandru tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Se amestecă gradual untul de arahide cu apa, pentru a împiedică apariția cocoloaselor. Într-o cratiță de dimensiuni medii, încălziți uleiul. Adaugați ceapa tocată și lăsați vasul pe foc timp de 5 minute, până când ceapa devine aurie. Adaugați amestecul de unt de arahide și apă, sosul de soia, zahărul și ardeiul iute. Lăsați vasul pe foc până când compoziția dă în clocot.

Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o pe foc încă 3 minute sau până când se formează un sos fin. Dacă sosul este prea gros, adaugați puțină apă. Sărați, după gust. Potriviți compoziția de zahăr și ardei iute. Lasați vasul acoperit până când este totul gata pentru servire și mai subțiați sosul cu apă, dacă este necesar.

Puneți la fiert, într-o baie de aburi, buchetelele de conopidă, timp de 6 -10 minute sau până când se înmoaie bine. De asemenea, fierbeți și tofu într-o baie de aburi, 3 – 4 minute. 5. Pe un platou, aranjeați buchetelele de conopidă, tofu, ardeiul gras și ceapa tăiată peștișori fini. Mai dați o dată în foc sosul de arahide. Îndepărtați oala de pe foc și încorporeați zeamă de lămâie. Turnați sosul peste legume. Decoreați cu fire de coriandru proaspăt tocat.

Sursa : Rețete.eva.ro

Sursa foto: Pixabay

Gigi Hadid a ținut ascunsă nașterea fetiței. Ce au transmis fanilor ea și Zayn

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri