Salată mexicană de orez cu ardei iute

Salată mexicană de orez cu ardei iute
Fiecare zi de vară e perfectă pentru a împărtăși o astfel de salată mexicană. E foarte colorată, aromată și plină de gust. Ține loc perfect unei mese principale.

Salata mexicană de orez cu ardei iute merită încercată doar pentru dressing. Veți simți gustul de lămâie picantă, coriandru proaspăt, fasole neagră plină de proteine și orez condimentat afumat, acoperit cu chipsuri tortilla pentru un plus de crocant.

Ingrediente pentru salata mexicană de orez cu ardei iute

Pentru orez: 250 g de orez fiert

1 linguriță de paprika afumată

1 linguriță de usturoi sau ceapă granulată

1/2 linguriță de chimen

1 lingură de piure de roșii

1 linguriță de ulei

Pentru salată: 1 conservă de fasole neagră

1 ardei (gras) roșu

150 g de porumb dulce (din știulete sau la conservă)

1 ceapă roșie medie

3 cepe de primăvară

1 lămâie verde

20 g de coriandru

Pentru sos: 3 linguri de iaurt vegetarian simplu, neîndulcit, neîndulcit

1 lămâie verde, coaja și sucul

1 lingură de ardei iute tocat fin

2 lingurițe de lichid din borcanul de jalapeño

un vârf de cuțit de sare

Pentru servire (opțional): Chipsuri de tortilla zdrobite

Mod de preparare

Într-un castron mare, adăugați piureul de roșii, paprika, usturoiul/ceapa granulată, uleiul și 3 linguri de apă. Amestecați până când se combină bine și apoi adăugați orezul. Amestecați până când orezul este complet acoperit. Se condimentează bine cu sare și piper. Clătiți și scurgeți fasolea neagră și adăugați-o în bolul cu orez. Se amestecă bine.

Se taie mărunt ceapa roșie și se adaugă într-un castron mic. Stoarceți sucul de lămâie, asigurați-vă că ceapa este acoperită de suc și puneți-o deoparte. Tăiați mărunt ardeiul, ceapa de primăvară și coriandrul. Păstrați 1/3 din coriandru pentru dressing. Adăugați în bolul mare împreună cu porumbul, ceapa roșie și sucul de lămâie rămas în bol.

Adăugați toate ingredientele pentru dressing, inclusiv coriandrul în plus, în castronul în care era ceapa și amestecați bine. Se condimentează după gust. Se stropește lămâia peste salată, se acoperă cu chipsuri tortilla și se savurează.

Sursa: Instagram