A aflat ce afecțiune are după luni de chin, fiind trimisă de la un medic la altul. Acum, Adda răsuflă în sfârșit, ușurată.
Adda a aflat, după multă suferință, cum s-a îmbolnăvit. „Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv…”
Administrează zilnic un pumn de pastile, dar e fericită că se simte mai bine și convinsă că în final va birui. Într-un interviu pentru Playtech, Adda a spus tot adevărul despre maladia de care suferă, mărturisind că, într-un final, a aflat de unde a luat boala. Nu e vorba de vreo mușcătură, ci congenital, de la mama sa.
“Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit”
“La analiză e o proteină specifică mușcăturii. La mine a ieșit negativă. Eu nu am luat-o prin mușcătură. Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut. Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv. Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit. Și bunicii noștri de la țară, care mergeau pe câmp, au fost mușcați și au avut, dar fără simptome. La fel și copiii lor…
Dar nepoții care sunt stresați, mânâncă totul procesat, stau în poluare, o manifestă. Eu nu sunt doctor, nu-s de specialitate, dar mi-e ciudă că nu se fac campanii de informare, că dormim în bocanci”, a spus vedeta.
”În toate țările civilizate, dacă mergi la doctor și îi spui că ai dureri migratoare, că ăsta e primul semn, de exemplu mai întâi te doar mâna, apoi mijlocul, șoldul, te testează instant. La noi te trimit la psiholog. Nu există campanii de informare, așa cum ar trebui”.
Mare grijă cu înțepăturile
Maladia de care a făcut-o pe Adda să le dea câteva sfaturi fanilor săi. Ea le recomandă să aibă mare grijă la mușcăturile de căpușe și să folosească spray-uri care alungă insectele.
“E plin de căpușe, mare grijă la parcuri. Căpușele care transmit sunt cele micuțe, care seamănă cu furnicile sau cu păianjenii. E suficient doar să te muște, nu să și rămână în piele, sau să lase urmă de eritem. În câteva luni, poți cădea pe jos. Până depistezi, se agravează, poți paraliza.
Dar de fapt era de la asta, bine că am descoperit-o, Deci mare grijă cu înțepăturile, oamenii să meargă direct la infecțioase, preventiv să ia antibiotic. Oricum există în protocol câteva luni, preventiv. Există o cremă foarte bună, sau șpray-uri care se dau pe haine, nu pe piele”, s-a destăinuit vedeta.
Sursă foto: instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook