Simona Ionescu / Redactor Șef

Ajută-ți rinichii să funcționeze bine cu aceste leacuri simple

Ajută-ți rinichii să funcționeze bine cu aceste leacuri simple
Durerile de rinichi pot să apară din diferite cauze și, uneori, pot fi confundate cu cele de spate. Când apar primele simptome, puteți încerca leacuri naturale. Dar, dacă durerile devin tot mai intense și nu dispar, consultați de urgență un medic.

Luați în calcul şi plantele medicinale, alături de un stil de viaţă echilibrat şi de indicaţiile medicului. Astfel, veți fi siguri că aveți rinichi funcționali, sănătoși.

Semne că rinichii se află în suferință

Rinichii sunt situați în zona lombară, sub coaste, de o parte și de altă a coloanei vertebrale. Dacă începe să vă doară în această zonă, este semn că rinichii ar putea fi în suferință.

Rolul principal al rinichilor este de a filtra sângele și de a produce urină cu scopul de a  elimina substanțele toxice și excesul de lichide din organism. Alt rol este de a produce hormoni care ajută la menținerea unui nivel optim al tensiunii arteriale, la producerea de celule roșii la menținerea sănătății oaselor.

Durerile de rinichi se diferențiază de durerile de spate prin localizare, severitate și tipul durerii. Este resimțită în spate, imediat sub coaste, de o parte sau de altă a coloanei vertebrale, în timp ce durerea de spate apare în zona inferioară a spatelui, în zona mijlocului. Uneori, această din urmă poate fi resimțită de-a lungul coloanei vertebrale. Este intensă și ascuțită, în timp ce aceea de spate este resimțită că o durere musculară, un junghi.

Leacuri naturale pentru sănătatea rinichilor

Încă de la primele semen că rinichii sunt în suferință ați putea folosi leacuri naturale, adică plante. Dacă durerile persistă și se intensifică, mergeți urgent la medic.

Mătasea de porumb. Au efecte diuretice şi antiinflamatoare. Leacurile din mătasea de porumb sunt utile în afecţiunile renale şi urinare, pietre la rinichi, cistită. În astfel de probleme, poţi încerca infuzia. Se prepară din 2 linguri de mătase de porumb uscată, la 200 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat în jur de un sfert de oră. Se consumă neîndulcită, 1 lingură la 2 ore. În timpul curei cu acestă infuzie, evitați alimentele acide şi acre.

Pătrunjelul. Este folositor pentru tratarea retenţiei de urină şi pentru prevenirea calculilor renali. Puteți bea zilnic, 2 săptămâni, 50 de ml de suc de pătrunjel, în combinaţie cu 300 ml de suc de morcov. Îl puteți consuma şi sub formă de ceai. Se pune 1 legătură de pătrunjel tăiat într-un litru de apă şi se fierbe 10 minute. Consumați zilnic o cană cu acest ceai, 3-4 săptămâni.

Cozile de cireşe. Sunt renumite pentru acţiunea diuretică şi depurativă. În caz de litiază renală, puteți face un decoct dintr-un pumn de codiţe de cireşe într-o jumătate de litru de apă. Se fierb 20 de minute. Se consumă în 3 reprize, de-a lungul unei zile. Acest decoct ajută şi la calmarea durerilor cauzate de bolile renale. Pentru efect detoxifiant, poţi prepara şi infuzie. Peste 2 linguriţe de cozi de cireşe se toarnă 1 cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, înaintea meselor.

Mesteacănul. Are capacitate depurativă, dar reduce și nivelul acidului uric, dizolvă pietrele la rinichi. Poate fi folosit şi în colica renală (dureri puternice provocate de spasmele căilor urinare, cauzate de infecţii sau calculoză). Se recomandă o infuzie dintr-o lingură de frunze de mesteacăn la 1 cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Sursa: reginamaria.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre