Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceaiul de cozi de cireşe, bun pentru rinichi

Ceaiul de cozi de cireşe, bun pentru rinichi
Consumul de ceai de cozi de cireșe în mod regulat contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp.

Dacă aveţi dureri în zona lombară sau urinaţi prea des în ultimul timp este posibil să suferiţi de litiază sau să aveţi o colică renală. Dacă vreţi să scăpaţi de aceste dureri, trebuie să consumaţi zilnic multe lichide şi puteţi apela şi la ajutorul ceaiului din cozi de cireșe.

Ceaiul de cozi de cireşe, bun pentru rinichi

Este recomandat în mod special pentru a trata afecțiunile tractului urinar (infecții urinare, litiază renală), se prepară foarte ușor și are o mulțime de beneficii pentru organism.
Puneți o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute. Strecurați ceaiul de cozi de cireșe și beți de două ori pe zi, dimineața și seara, cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de cozi de cireșe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Ceai de cozi de cireșe. Beneficii

  • Datorită conținutului ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator. Este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute. Se recomandă cure de 30 de zile, consum zilnic de 3 căni de ceai de cozi de cireș pe zi.
  • Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul de cozi de cireșe este cea mai bună soluție de tratament. Durerile, cât și bolile renale apar, de regulă, din cauza consumului insuficient de lichide, iar pe lângă consumul de apă, ceaiul este cel mai recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor.
  • Ceaiul de cozi de cireșe are efect detoxifiant, fapt ce ajută la ameliorarea mai multor probleme digestive.
  • Ceaiul de cozi de cireșe este un adjuvant natural pentru calmarea tusei. Este recomandat și pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii, o cană de ceai de cozi de cireșe pe zi.
  • Cozile de cireșe au efect depurativ și diuretic, iar datorită acestor proprietăți ajută la eliminarea rezidurilor din sânge și depozitelor de grăsime. Consumul zilnic de ceai de cozi de cireșe, o cană pe zi, îți va da rezultate pe termen lung împotriva celulitei.
  • Decoctul de cozi de cireșe poate fi folosit în tratamentul împotriva reumatismului. Se fac bpi locale dintr-un pumn de cozi de cireș într-un litru de apă. Se fierbe până dă în clocot, se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se adaugă în apa de baie pentru picioare și mâini.

Ceaiul de cozi de cireșe. Contraindicații

Nu se cunosc contraindicații ale ceaiului de cozi de cireșe.

Totuși, medicii specialiști recomandă să nu fie consumat de persoanele care deja au pietre mari la rinichi deoarece, prin migrarea lor, se poate ajunge la blocaje renale.

Înainte de o cură cu ceai de cozi de cireșe, cel mai indicat este să ceri părerea unui medic specialist. Litiaza se caracterizează prin prezenţa pietricelelor (calculi) atât în canalele renale, cât şi în vezica urinară. Durerile apar atunci când pietrele sunt mari şi nu pot fi eliminate. Litiaza renală e mai frecventă la bărbaţii tineri, dar şi la cei de vârstă mijlocie. Printre cauzele bolii se numără consumul scăzut de lichide sau cel excesiv de proteine de origine animală.


A început nebunia! Capodoperele animate ale lui Disney vor conține mesaje de avertisment

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre