Simona Ionescu / Redactor Șef

Antidoturi naturale pentru schimbările hormonale de la mijlocul vieții. Înving simptomele menopauzei

Antidoturi naturale pentru schimbările hormonale de la mijlocul vieții. Înving simptomele menopauzei
Menopauza poate schimba viața femeilor. Apar bufeurile, problemele de somn, stări de iritabilitate, depresie și lista e lungă. Iată dieta care vă scapă de probleme.

Specialiștii susțin că o dietă corespunzătoare are un impact mare asupra simptomelor menopauzei. Iată cele mai antidoturi naturale.

Atunci când femeile ajung la 40 și 50 de ani, prea des, brusc și uneori inexplicabil, nu se mai simt confortabil. Este un sentiment de dezorientare și adesea femeile cred că este vina lor, iar realitatea lor se schimbă. Studiul Zoe Menopause, realizat pe mai mult de 25.000 de femei, a constatat că dieta e extrem de importantă în viața doamnelor aflate la menopauză. Iar o dietă sănătoasă, bazată pe plante, asemănătoare dietei mediteraneene, nu doar că a înlăturat simptomele, dar le-a ajutat să ajungă la greutatea dorită și să se mențină.

Concentrați-vă pe frunze verzi

Specialiștii spun că e important să includeți la fiecare masă frunze vezi, ierburi proaspete, ouă, nuci, legume (gătite sau crude), cereale integrale, fasole, leguminoase, semințe, fructe întregi proaspete cu tot cu coajă. Dar și pește, carne și produse lactate fermentate, cum ar fi kefirul și iaurtul natural.

Alimentele viu colorate conțin polifenolii, care sunt puternicii antioxidanți ai naturii și care vă ajută să vă protejați împotriva impactului negativ al stresului. Consumați din belșug fructe de pădure, sfeclă roșie, legume cu frunze închise la culoare, varză, ciuperci, condimente, inclusiv turmeric, nuci și fasole. Nu uitați nici de ciocolata neagră, care e plină de antioxidanți! Masa trebuie terminată întotdeauna cu un fruct. Și, în cele din urmă, asigurați-vă că faceți mișcare!

Cât mai multe verdețuri înlătură simptomele menopauzei! Sursă foto: Daily mail

Afinele înlătură bufeurile

Afinele sunt pline de polifenoli strălucitori care ajută la combaterea stresului și a simptomelor vasomotorii ale menopauzei (transpirații nocturne, bufeuri), pe care le resimt 90% dintre femei în perioada de patru până la zece ani înaintea menopauzei.

Fasolea și tofu conțin izoflavone, cunoscute și sub numele de fitoestrogeni, care au o structură similară cu cea a hormonului estrogen și pot ameliora simptomele menopauzei cauzate de fluctuația hormonilor, cum ar fi palpitațiile cardiace și creșterea în greutate, precum și reducerea potențială a pierderii osoase.

Consumați ulei de măsline

Din dieta doamnelor aflate la menopauză nu trebuie să lipsească peștele gras, bogat în acizi grași omega-3, despre care se știe că ajută în cazul articulațiilor înțepenite și al durerii. Macroul, în special, este o sursă bună de proteine și B12, și este foarte sărac în mercur. Iaurtul natural poate susține diversitatea microbiomului intestinal, alături de kefir, kombucha și varză, îmbunătățind eficient circulația estrogenilor.

Un alt aliment bogat în polifenoli este uleiul de măsline, care conține și grăsimi polinesaturate sănătoase. S-a demonstrat că protejează împotriva inflamațiilor, a bolilor de inimă, a cancerului de sân și a diabetului de tip 2. Proprietăți antioxidante și antiinflamatorii au și ciupercile, recomandate în menopauză, când estrogenul unei femei scade și riscul de boli de inimă crește.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre