Brad sau molid? Cu siguranță, prima variantă e cea mai potrivită. Dar pentru asta trebuie să știți să faceți diferența.
Atenție! Bradul de Crăciun vă poate îmbolnăvi
Nu există Crăciun fără bradul împodobit. Dar pentru a nu vă trezi când vă e lumea mai dragă cu crengile căzute prin casă, e bine să știți ce cumpărați. De aceea, aveți nevoie să știți care e diferența între un brad și un molid. Specialiștii vă recomandă ca atunci când achiziționați un brad, să fiți foarte atenți, în primul rând ce culoare are trunchiul. Dcă aceasta este brun cenușie, puteți fi convinși că ați cumpărat ce trebuie. Dacă însă culoarea trunchiului este brun roșcată, fiți convinși că ați luat un molid.
Bradul are crengile mai scurte și mai bogate în frunze, la molid sunt mai lungi
De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți la forma crengilor și a frunzelor. Trebuie să țineți cont de faptul că un brad are crengile mai scurte și mai bogate în frunze, iar molidul crengile și frunzele mai lungi. În plus, frunzulițele bradului sunt orientate pe același plan, iar la molid în toate direcțiile.
Frunzele de brad nu înțeapă niciodată
De asemenea, atunci când cumpărați un brad, strângeți în palmă o creangă. Niciodată frunzele de brad nu înțeapă. Dacă însă frunzele sunt țepoase, aveți de-a face cu un molid de toată frumusețea.
Simptomele care trebuie să vă îngrijoreze
Chiar dacă pare greu de acceptat, dar bradul de Crăciun vă poate aduce probleme de sănătate. În perioada sărbătorilor de iarnă apare sindromul bradului de Crăciun, caracterizat prin simptome ca strănut, rinoree, ochi apoși, mâncărimi în zona nasului, tuse, dureri în piept, insomnie și chiar pierderea respirației.
Este un fel de alergie care se poate instala la toate vârstele ca urmare a mucegaiului ce apare pe pom. De aceea, specialiștii recomandă ca înainte de a instala bradul în casă să-l spălați bine și să-l lăsați să se usuce. De asemenea, ca să alungați alergenii din cameră, folosiți un purificator de aer.
Sursă foto: revistadinlemn
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook