Simona Ionescu / Redactor Șef

Boli ce pot fi luate de la ștrand și piscină. Remedii naturale cu eficiență maximă

Boli ce pot fi luate de la ștrand și piscină. Remedii naturale cu eficiență maximă
Diaree, infecții respiratorii, ale ochilor, urechilor sau nasului sunt doar câteva dintre simptomele cele mai cunoscute ale bolilor pe care le putem lua de la piscină sau ștrand. Remedii naturale cu eficiență maximă.

Frecventarea ştrandurilor şi piscinelor fără utilizarea de creme de fotoprotecţie determină grade variate de arsuri solare, de la o înroşire a pielii până la arsuri grave şi stare de rău general. Remedii naturale cu eficiență maximă

Boli ce pot fi luate de la ștrand și piscină. Remedii naturale cu eficiență maximă

Specialiștii spun că primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când mergeți la piscină sau la ștrand să folosiți crema de protecție. Aceasta se aplică odată la patru ore și obligatoriu după ce intrați în apă. Dacă totuși vă treziți cu o arsură ușoară provocată de soare vă sunt de ajutor compresele cu lavandă, gălbenele, mușețel. Sau puteți să aplicați miere pe porțiunile cu probleme.

Scăpați de negii de pe tălpi cu suc proaspăt de rostopască

O altă problemă cu care vă puteți confrunta de la ștrand sau piscină sunt negii, care pot apărea pe tălpi sau la nivelul mâinilor. În cazul în care vă confruntați cu astfel de infecții virale, puneți comprese cu suc proaspăt de rostopască de câteva ori pe zi. Sunt utile și tamponările cu tinctură de tuia sau oțet de mere.

O afecțiune frecventă la multe persoane în perioada verii este ciuperca piciorului. Pentru a preîntâmpina apariția bolii e indicat să purtați încălțăminte din piele sau materiale naturale și să nu umblați desculți pe marginea piscinei.

Ulei de busuioc încălzit împotriva otitei de piscină

Cele mai bune plante pentru ciuperca piciorului sunt cătina, sunătoarea, gălbenele, aloe și propolis. Dacă vă confruntați cu așa numita otită de piscină picurați de câteva ori pe zi ulei de busuioc, mușețel sau cimbru, puțin încălzit. Nu uitați nici de conjunctivită, care însă trebuie tratată urgent la un specialist. Specialiștii vă avertizează să nu folosiți în comun îmbrăcăminte, prosoape, șezlonguri. Evitați să mergeți la piscină sau strand sau aveți o rană sau o infecție.

Sursă foto: ziarul unirea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre