Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată ceva ce nu știați. Când trebuie să bem, de fapt, cafeaua cu lapte

Iată ceva ce nu știați. Când trebuie să bem, de fapt, cafeaua cu lapte
Pentru cei mai mulți oameni nu există dimineață fără ceașca de cafea. Iar dintre aceștia, majoritatea o preferă cu lapte. Puţini ştiu însă secretul despre cafeaua cu lapte. 

Unul din subiectele abordate de celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic este când trebuie să bem, de fapt, cafeaua cu lapte. Specialista recunoaşte că nu poate bea cafeaua neagră, aşa că a găsit acest compromis perfect: adaugă lapte.

Iubitorii de cafea vor spune că e aproape un sacrilegiu, să amesteci licoarea amară cu lapte. E ca și când pui apă în vin. Alții, vor spune că nu se poate altfel. Până la urmă, ține de gust și de obișnuință. La fel de bine, cineva care preferă cappucino sau flat white, specialități de cafea cu lapte, s-ar putea să nu agreeze deloc o cafea, cât de bună ar fi ea, doar amestecată cu puțin lapte .

Plusuri şi minusuri pentru cafeaua cu lapte

În continuare, medicul nutriţionist vorbeşte despre avantajele şi dezavantajele unei ceşti de cafea cu lapte. Iată plusurile. Lactoza din lapte o îndulcește cat să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr. Proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2 – 3 ore. Are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare. O cafea cu lapte ține de foame timp de 2-3 ore. Totul cu numai 90 calorii.

Minusurile cafelei cu lapte. „Unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului. Aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte”, susține Miahela Bilic.

Nutriționistul  mai arată, în încheierea postării sale, şi care este porţia corectă de cafea cu lapte într-o zi. „Porția corectă: 2-3 cafele pe zi, de preferat între mese (pe post de gustare) sau, și mai bine, în loc de masă (poate ține loc de mic dejun)”, mai arată medicul nutriţionist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milk pitchers (@latte_art_tutorials)

Sursa foto: Instagram

Studiu. Ce cred, de fapt, românii despre vaccinare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre