Semnele care apar pot fi diferite de cele dezvoltate de varianta originală a COVID-19, dar ele trebuie să vă îngrijoreze încă de la început. Dacă nu sunt evaluate corespunzător, starea reală ar putea să contribuie la răspândirea rapidă a virusului.
Experții din Sănătate vorbesc despre simptomele manifestate de persoanele infectate cu tulpina Delta și atrag atenția că dacă nu sunt tratate drept semne ale infectării cu coronavirus, persoanele care prezintă aceste simptome pot contribui la răspândirea rapidă a mutației Delta, potrivit The Hill, citat de evz.ro.
Care sunt simptomele Delta-COVID-19
Epidemiologii americani au indicat simptomele la care trebuie să fim atenți.
Pacienții pot manifesta simptome mai ușoare decât cele semnalate în cazul infectării cu tulpina Delta a coronavirusului. Astfel, acestea nu sunt, de obicei, asociate cu Covid și pot fi confundate cu alergii sau alte boli obișnuite.
Joe Kanter, ofițerul de sănătate al statului Louisiana, a transmis că, în cazul infectării cu varianta delta a COVID-19, pacienții pot să prezinte simptome precum: tuse, febră și dificultăți în respirație. Mulți dintre pacienți prezintă și simptome mai ușoare, precum: congestia sinusurilor și dureri de gât.
„Puteți prezenta simptome relativ ușoare pe care le puteți confunda cu ușurință cu alergii. Dacă aveți orice simptom, indiferent cât de ușor, chiar dacă este o durere de gât, chiar dacă vă curge nasul, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, mergeți să vă testați și limitați contactul cu alte persoane până când faceți acest lucru”, a declarat ofițerul de sănătate al statului Louisiana, potrivit sursei citate de evz.ro.
Strănutatul des poate fi un semn al infectării cu tulpina Delta
„Datele noastre arată că persoanele care au fost vaccinate și apoi au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au fost mai predispuse să raporteze strănutul ca simptom în comparație cu cele care nu au fost vaccinate”, au transmis cercetătorii de la ZOE COVID Symptom Study.
Chiar dacă tulpina Delta, indiană, poate infecta și persoanele vaccinate, nu trebuie uitat că vaccinurile dezvoltate de Pfizer și Moderna prezintă o eficacitate de aproximativ 95% în cazul infectării cu coronavirus, protejând pacientul de dezvoltarea unor forme grave de boală sau deces.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook