Prima concluzie este că trebuie să facem sport. O rutină care include sport zilnic prelungește viața, e concluzia majoră a unei noi cercetări care sugerează că ar putea fi nevoie de doar 11 minute de exerciții fizice în fiecare zi pentru a trăi mai mult, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Medicine, relatează CNBC.
Cercetările au arătat de mult timp că exercițiile fizice pot îmbunătăți speranța de viață deoarece scad riscurile de a dezvolta boli legate de îmbătrânire precum afecțiunile cardiovasculare sau diabetul de tip 2. Sedentarismul, definit ca activități care consumă cantități reduse de energie precum statul la birou, întins pe canapea sau în pat, este corelat cu îmbolnăviri și moarte timpurie.
Noul studiu a descoperit că până și persoanele care au stat jos între 8 și 10 ore pe zi dar au reușit să facă zilnic 11 minute exerciții fizice moderate către viguroase au o probabilitate mai scăzută de a muri decât cele care au făcut exerciții timp de doar două minute pe zi.
Cum a fost realizată cercetarea
În cadrul studiului cercetătorii au folosit datele a 44.370 de brățări pentru monitorizarea activități fizice a unor femei și bărbați de vârstă mijlocie din Statele Unite, Norvegia și Suedia.
Participanții au fost urmăriți de la 4 la 14,5 ani, 3.451 din aceștia decedând în intervalul în care a fost efectuat studiul.
Ce măsuri iau americanii
Departamentul de Sănătate al Statelor Unite ale Americii le recomandă americanilor adulți să efectueze exerciții fizice de intensitate moderată timp de 20 – 45 de minute zilnic sau 10 – 20 de minute de activitate fizică viguroasă sau o combinație între cele două.
Ce se recomandă? O plimbare vioaie în parc, un meci de tenis la dublu, greblarea curții ar fi exemple de activități fizice cu intensitate moderată. Joggingul, alergatul, o oră de fitness solicitantă, drumețiile pe munte sau căratul unor plase grele cu cumpărături pe scări intră în categoria exercițiilor viguroase.
Sursa foto: Pixabay
Exclusiv. Cine pune mai mulți bani pe masă în cuplul Burcea – Sposub
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook