Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce sunt ochii alcoolici. Vă puteți pierde vederea din cauza băuturii

Ce sunt ochii alcoolici. Vă puteți pierde vederea din cauza băuturii
Cele mai multe persoane se gândesc că un consum mare de alcool poate conduce la probleme ale ficatului sau ale sănătății mintale. Dar băutura poate distruge ochii.

Ce sunt ochii alcoolici? Dependența de alcool aduce mari probleme sănătății și poate pune în pericol fiecare organ din corp. Inclusiv ochii, un lucru de care cei care beau nu sunt conștienți.

O parte a corpului la care oamenii nu se gândesc adesea când se gândesc la pericolele dependenței de alcool sunt ochii. Dar, adesea, persoanele care se luptă cu dependența de alcool suferă de ceea ce se numește „ochi alcoolici”: un set de efecte fizice temporare și permanente pe care consumul toxic de alcool le poate avea asupra vederii.

Dependența de alcool poate duce la orbirea permanentă

Când vă gândiți la o persoană care abuzează de alcool, vă puteți imagina că ochii acesteia sunt injectați cu sânge sau chiar au o nuanță galbenă. Ceea ce s-ar putea să nu știți este că un consum mare de alcool poate avea consecințe mult mai grave și de lungă durată asupra vederii.

Inclusiv orbirea permanentă. Oricine a băut un pahar prea mult vă poate spune că alcoolul poate provoca o vedere semnificativ încețoșată. Se crede că acest lucru este cauzat de câțiva factori diferiți: alcoolul crește nivelul de zahăr din sânge, ceea ce poate provoca temporar vedere încețoșată.

Comunicarea dintre creier și ochi încetinește

În plus, funcționarea creierului este afectată atunci când beți prea mult alcool. Pupilele au nevoie de mai mult timp pentru a se dilata sub influența alcoolului, ceea ce duce la ceea ce se numește „pierderea contrastului”. Adică ochii nu mai sunt capabili să facă diferența între anumite nuanțe și culori. Acest lucru poate fi extrem de periculos în timpul condusului.

Dependența de alcool poate duce la pierderea vederii

Ochi roșii sau injectați cu sânge

Un alt efect comun al alcoolului asupra ochilor este obținerea de ochi injectați în sânge din cauza consumului excesiv de alcool. Alcoolul face ca vasele de sânge din ochi să se mărească și să se umple de sânge, ceea ce creează un aspect roșu. De asemenea, este posibil ca ochii să devină uscați și iritați atunci când beți, deoarece alcoolul este un diuretic.

Odată ce veți urina frecvent, corpul, inclusiv ochii, se deshidratează. Din acest motiv, mulți oameni au dureri de ochi după ce beau. Ochii ar trebui să-și recapete culoarea normală odată ce alcoolul a părăsit organismul. Dar, în timp ce aceste efecte sunt temporare, chiar și o cantitate mică de alcool poate provoca efectele neplăcute ale uscăciunii ochilor.

Alcoolul și pierderea vederii

Una dintre cele mai înfricoșătoare consecințe posibile ale alcoolului asupra ochilor este orbirea permanentă sau pierderea vederii. Cercetătorii consideră că persoanele care consumă cantități mari de alcool pe o perioadă lungă de timp au un risc crescut de boli precum degenerescența maculară legată de vârstă și neuropatia optică.

Cauza este neclară, dar se poate datora deficienței de vitamina A legată de alcool. Orbirea cauzată de alcool nu este frecventă, dar este posibilă. Cantitățile nesănătoase de consum de alcool pot duce la o scădere a vederii periferice, slăbirea mușchilor oculari, o subțiere a corneei și pierderea vederii culorilor. Toate lucrurile care pot duce la pierderea permanentă a vederii.

Cum se tratează ochii alcoolici

Unele dintre efectele alcoolului asupra ochilor sunt temporare sau ușor de tratat. Ochii injectați cu sânge din cauza băuturii, de exemplu, pot fi, de obicei, remediați cu picături oftalmice lubrifiante. Nu uitați că dependența de alcool este o boală dar, cu tratament adecvat, vă puteți vindeca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre