Simona Ionescu / Redactor Șef

Cedrul alungă  țânțarii! Metode ca să te aperi de pișcături

Cedrul alungă  țânțarii! Metode ca să te aperi de pișcături
Considerați că produsele antițânțari de pe piață sunt toxice, sau vă creează un disconfort atunci când le folosiți? Avem niște soluții pentru voi!

Vă este frică să utilizați diverse dispozitive sau substanțe, în preajma copiilor, pentru alungarea insectelor?

Totodată, este evident că nu puteți îndura usturătoarele înțepături! Așadar, vă recomandam uleiul de cedru!

Câteva picături din acest ulei aplicate direct pe piele sau amestecate cu o cremă de corp, sunt îndeajuns să vă ferească întreaga noapte de insecte.

Copiii nu vor avea nici cea mai mica problemă cu mirosul cedrului, iar riscul de a se îmbolnăvi de maladiile pe care le poartă țânțari și le transmit prin înțepătură, se reduc aproape de zero.

Uleiul de cedru se găsește la orice plafar!

La fel se pot folosi și alte uleiuri. Pentru a ține țânțarii la distanță, optează pentru uleiuri esențiale de: Lămâiță, Geranium sau Eucalipt albastru

Înainte de folosință amestecă uleiul esențial cu niște ulei vegetal (de migdale, de cocos) sau cu puțină cremă hidratantă pentru a putea aplica produsul pe piele.

Pune amestecul într-un difuzor de aromă pentru alungat țânțarii.

Toarnă câteva picături de ulei pe una din hainele purtate.

Amestecă uleiul cu apă pentru a obține un spray cu care să te dai. Agită bine recipientul înainte de utilizare pentru ca apa și uleiul să se amestece bine. Când dispare mirosul, dă-te din nou cu spray.

Dacă nu vrei să folosești cedru sau alt ulei naturist, este obligatoriu ca pe timpul sezonului cald să foloseşti pastile şi spray-uri împotriva ţânţarilor. Le găseşti la magazin, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. Poţi alege şi aparate cu ultrasunete sau ultraviolete. Sunt mai scumpe, dar au avantajul că nu degajă nici un miros, iar aerul din încăpere va fi unul proaspăt.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre