Cel mai bun deodorant handmade. Ieftin și foarte ușor de făcut în casă

Cel mai bun deodorant handmade. Ieftin și foarte ușor de făcut în casă
V-ați săturat să tot încercați deodorante care nu par să-și facă treaba? Antiperspirante puternice care conțin substanțe chimice potențial dăunătoare? E momentul să vă faceți singuri un deodorant handmade, ieftin și eficient.

Pentru a vă crea singuri un deodorant natural nu aveți nevoie de cine știe ce experiență, ci doar de produse proaspete și puțină creativitate. Este ușor de făcut, extrem de ieftin și vă satisface din toate punctele de vedere.

Deodorant calmant cu bicarbonat de sodiu și lavandă

Acest deodorant folosește o varietate de ingrediente naturale care sunt hidratante pentru piele și au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Bicarbonatul de sodiu utilizat are capacitatea sa de a absorbi mirosul și a vă face să vă simțiți mereu proaspeți.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru un deodorant handmade ca la carte sunt urmpătoare: 1/4 cană cu unt de shea, 2 linguri cu ulei de nucă de cocos, 3 linguri cu granule de ceară de albine, 3 linguri cu bicarbonat de sodiu, 2 linguri cu amidon din făină, 20 picături de ulei esențial de lavandă, 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Cel mai bun deodorant făcut în casă conține uleiul de lavandă. Sursă foto: Lavandair

Mod de preparare

Puneți ¼ apă într-o oală mare. Aduceți apa la punctul de fierbere apoi adăugați untul de shea și uleiul de cocos, amestecând din când în când. Odată ce untul de shea și uleiul de cocos s-au topit, adăugați ceara de albine și amestecați frecvent până când toate ingredientele sunt lichide.

Se ia vasul de pe foc și se adaugă rapid bicarbonatul de sodiu și amidonul, amestecând totul. Adăugați și uleiurile esențiale și amestecați din  nou, Turnați totul într-un borcan și lăsați la răcit. Deodorantul se va solidifica pe măsură ce se răcește. Pentru aplicare, scoateți o cantitate mică de deodorant din borcan, masați între degete și aplicați-o la subsuori, după cum este necesar. Veți avea parte de un deodorant natural 100%, pe care îl puteți folosi ori de câte ori veți dori, pentru că nu are efecte secundare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre