După folosirea îndelungată a unui deodorant, bacteriile din zona axilei pot dezvolta rezistență la substanțele chimice din produsul cosmetic respectiv, iar acesta își pierde din eficiență. Așadar, la un interval de aproximativ 6 luni, ar trebui să ne schimbăm deodorantul, astfel încât bacteriile de la suprafața pielii din zona axilei să nu aibă timp să dezvolte rezistență la substanțele active din acesta. Iată ce poți face dacă deodorantul nu mai este la fel de eficient.
Folosește alternativ un deodorant și un antiperspirant
În primul rând, trebuie să citești eticheta produsului cosmetic folosit. Există două tipuri de produse pentru care obișnuim să folosim însă o singură denumire, pe cea de „deodorant”: deodorantele și antiperspirantele. Deodorantul nu împiedică apariția transpirației, însă conține ingrediente care combat bacteriile de la nivelul axilei și mirosurile neplăcute. Pe de altă parte, antiperspirantele sunt cele ne scapă de mirosurile neplăcute prin blocarea transpirației.
Așadar, dacă observi că deodorantul tău nu mai funcționează, citește eticheta și înlocuiește-l, temporar, cu un produs complet diferit: dacă folosești deodorant, îl vei înlocui cu un antiperspirant și invers.
Aplică deodorantul imediat după duș
E indicat ca și antiperspirantul și deodorantul să fie aplicate imediat după duș, astfel încât pielea să fie complet curată, iar produsul să se usuce complet înainte de a te îmbrăca pentru a putea acționa eficient. Pe de o parte, chiar dacă aplici antiperspirantul seara, după ce te-ai spălat, iar dimineața nu apuci să faci duș, va fi la fel de eficient pentru restul zilei. Pe de altă parte, deodorantul e indicat să îl aplici dimineața, în fiecare zi.
Alege alte ingrediente active
Compară ingredientele active din mai multe produse și alege apoi unul complet diferit față de cel pe care îl folosești de obicei și care nu mai funcționează. În general, la branduri diferite vei găsi și ingrediente diferite.
De două ori pe an, schimbă deodorantul
Fă-ți un obicei din a înlocui deodorantul de două ori pe an. Dacă la un interval de cel mult 6 luni începi să folosești alt deodorant, ar trebui să nu întâmpini probleme cu funcționarea acestuia. Poți chiar să cauți cele mai eficiente produse de acest gen în cazul tău, apoi să le folosești alternativ.
Apelează la medicul dermatolog
Dacă ai încercat orice fel de antiperspirant sau deodorant și nimic nu pare să funcționeze pentru tine, e cazul să apelezi la un specialist. Un medic dermatolog te poate lămuri cu privire la cauza problemei tale și poate, în același timp, să îți ofere un tratament care să rezolve situația neplăcută.
Foto: Facebook
Clafoutis cu cireșe. Desertul verii din bucătăria franțuzească
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook