Trucuri eficiente pentru mâinile uscate. Amestec de ovăz cu ulei

Trucuri eficiente pentru mâinile uscate. Amestec de ovăz cu ulei
Pielea crăpată este o problemă comună, indiferent de anotimp. Sigur că există creme pentru hidratare pe care le putem folosi, însă există și câteva trucuri eficiente pentru mâinile uscate, de care putem beneficia acasă.

Este normal pentru majoritatea dintre noi ca după o zi de muncă și după spălarea regulată a mâinilor, acestea să se simtă foarte uscate. Încercăm să aplicăm cea mai bună cremă hidratantă înainte de a ne culca, însă fără niciun rezultat căci nu are suficient timp pentru a fi absorbită în mod corespunzător. Asta înseamnă că a doua zi dimineață, mâinile sunt încă uscate. În afară de a merge peste tot cu crema hidratantă în buzunar, există și alte trucuri eficiente care te pot ajuta.

Înmuiați-vă mâinile în ovăz cu ulei de floarea soarelui

S-a dovedit că uleiul de semințe de floarea-soarelui hidratează și întinerește pielea uscată și crăpată. Fie că este folosit ca ingredient în cremele hidratante, fie singur, are capacitatea de a proteja pielea de uscare. Pe de altă parte, ovăzul are abilități asemănătoare, iar combinația celor 2 poate face minuni pentru piele. 

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați niște ovăz gătit sau crud cu câteva picături de ulei din semințe de floarea-soarelui și să aplicați amestecul pe piele. Dacă nu aveți acest ulei specific, aveți grijă să nu folosiți orice ulei. De exemplu, s-a constatat că uleiul de măsline dăunează mâinilor uscate în loc să fie benefic.

Aplicați o cantitate mică de lipici pe pielea crăpată 

Acesta ar putea părea periculos, dar este într-adevăr ceva despre care dermatologii spun că funcționează pe tăieturi și fisuri superficiale. Acum, trebuie totuși să fii precaut cu privire la utilizarea sa și să nu-l aplici foarte des sau pe pielea super-crăpată. Puteți aplica o cantitate foarte mică de lipici pe zona afectată, astfel încât să împiedice uscarea în continuare. Asigurați-vă că zona este curățată și păstrați fisura închisă până când lipiciul s-a uscat.

Trucuri eficiente pentru mâinile uscate. Mierea  

S-a constatat că mierea de Manuka are o mulțime de proprietăți antibacteriene și antioxidante. În afară de consumul său în mod tradițional, o putem aplica și pe pielea uscată și crăpată, deoarece o poate regenera. În primul rând, curăță și dezinfectează zona uscată și apoi stimulează sistemul imunitar să înceapă să reconstruiască țesutul deteriorat. De aceea, este de obicei folosită pentru tratarea arsurilor.

Foto: Bright Side

Salma Hayek era să moară de COVID-19 și a rămas cu sechele

Recomandarile noastre