Odată cu intrarea în toamnă, virozele încep să-și facă de cap. Pentru a le ține sub control, cea mai importantă e imunitatea.
Usturoiul, eficient împotriva multor bacterii rezistente la antibiotice
Fitoterapeuții lumii sunt de acord că pentru a trata răcelile, gripele, dar și durerile de gât o alegere mai bună ca usturoiul, nici că se putea. Pentru că acesta este unul dintre cele mai eficiente metode împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. Usturoiul nu doar că reușește să crească sistemul imunitar, dar reușește să vă scape și de mai multe tipuri de infecții.
Ghimbirul este benefic în congestii nazale
Din cele mai vechi timpuri, ghimbirul este cunoscut pentru capacitățile sale extraordinare de a vindeca răcelile și gripele, ajutând la încălzirea și decongestionarea organismului. De asemenea, ghimbirul este benefic în congestii nazale și circulație proastă și reduce inflamațiile articulare și durerile de încheieturi.
Un studiu efectuat în Thailanda a demonstrat și faptul că ghimbirul ajută creierul și previne degradarea memoriei. Se poate consuma simplu sau sub formă de ceai de ghimbir, îndulcit cu miere, care îi potențează acțiunea benefică.
Salvia vindecă laringita și amigdalita
În cazul vă confruntați cu răceală sau gripă, laringita, amigdalita sau durerile de gât nu vă dau pace apelați cu încredere la infuzia de salvie. E tot ce aveți nevoie pentru o imunitate ca la carte când temperaturile reci își fac apariția. Un dezinfectant de excepție folosit atât intern cât și extern este cimbrul.
Dacă vă doare gâtul, gargara cu ceai de cimbru face minuni, iar pentru a preveni răcelile infuzia este cu adevărat un dar al naturii. Și tot cimbrul este utilizat cu succes pentru a stopa tusea și a trata afecțiunile ușoare ale plămânilor.
Turmericul, excelent stimulent al sistemului imunitar
Antiinflamator, antibacterian și antioxidant, turmericul este cel mai bun aliat împotriva virușilor și a bacteriilor, fiind cu totul excepțional pentru a stimula sistemul imunitar. Iată și un shot excepțional pentru a pune imunitatea pe picioare. Aveți nevoie de 100 g cătină, 25 g ghimbir, 1 lămâie, 1 portocală, 10 g turmeric, un vârf de linguriță cu piper proaspăt râșnit, un vârf de linguriță cu piper cayenne și miere.
Decojiți lămâia și portocala, iar turmericul și ghimbirul lăsați cu coajă. Introduceți ingredientele în storcător, amestecați sucul cu piperul și mierea. Puneți în recipiente de sticlă și depozitați în frigider. Se consumă zilnic 30 ml pe stomacul gol.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook