În timp ce în România s-au transmis primele coduri portocalii de caniculă, și ne așteptăm și la unele roșii, este esențial să punem în aplicare câteva trucuri pentru a depăși cu blândețe acest val de căldură. Cele trei reflexe de bază? 1) Stați la umbră. 2) Evitați efortul fizic prea mare. Și, mai presus de toate, 3) rămâneți hidratat. Vogue vă poate ajuta cu trei idei de băuturi benefice, delicioase și chiar mai răcoritoare și mai hidratante decât apa obișnuită de la frigider.
O infuzie rece în stil japonez
Inspirată de mizucha, metoda de preparare a ceaiului verde sencha preparat la rece, această băutură are efecte literalmente magice asupra organismului. Bogat în catechine și aminoacizi, acest amestec de plante își răspândește toate beneficiile energizante, odată infuzat în apă cu gheață. Secretul său? Acesta provine dintr-o cultură de calitate superioară din regiunea Soo Kagoshima din Japonia și este tăiat într-un mod special pentru a optimiza difuzarea la rece.
Limonadă cu ghimbir și apă minerală
Senzația de a bea apă limpede și pură, spumantă, combinată cu beneficiile stimulative ale ghimbirului, iată secretul pentru a trece cu brio de caniculă. Cu o aromă de lămâie ultra-răcoritoare, această băutură are toate atuurile.
Un pahar de băutură cu aloe vera făcut în casă
Bogată în aminoacizi, proteine, antioxidanți și vitamine, aloe vera este o comoară de beneficii pentru stimularea organismului. De aici și interesul de a o consuma atunci când este foarte cald, infuzată cu fructe în apă cu gheață. De exemplu, poate fi combinată cu semințe de rodie, un fruct cu efecte super anti-îmbătrânire care va conferi băuturii o aromă delicată de fructe roșii.
Iată și rețeta simplă în patru pași: 1. se taie cuburi de Aloe Vera. 2. se extrag semințele dintr-o rodie proaspătă. 3. Se taie câteva frunze de mentă. La final, 4. se amestecă toate ingredientele și se lasă la infuzat în frigider timp de 20 de minute, pentru și mai multă prospețime.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook