Cunoscutul medic neurochirurg Vlad Ciurea susține că o există o băutură care, dacă e consumată în cantități moderate, nu este dăunătoare sănătății. Vă dă o stare bună de Revelion! Dar, atenție! Ce e mult, strică!
Previne accidentul vascular cerebral
Vinul roșu, susține neurochirurgul Vlad Ciurea aduce beneficii creierului nostru. E important să alegeți însă un vin obținut din strugurii românești, ideal din Hamburg, care să aibă o nuanță cât mai închisă. „Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a menționat neurochirugul, potrivit Antena 3. Ce are vinul roșu atât de special? Minunata substanță resveratrol, care are rolul de a îmbunătăți funcția celulei nervoasei, dar ajută și la activitatea retinei.
„Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg”
„Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru.
Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase. (…) Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a afirmat neurochirurgul.
Alte beneficii ale vinului roșu
De asemenea, specialiștii spun că un consum moderat de vin roșu ajută și la îmbunătățirea digestiei, întrucât crește secreția de acid gastric și enzime digestive. De asemenea, previne răcelile și gripele, îmbunătățește aspectul pielii și, un lucru mai puțin cunoscut, îmbunătățește aspectul varicelor și previne formarea cheagurilor de sânge. Nu în ultimul rând, vinul roșu reduce alergiile grație proprietăților sale antihistaminice.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook