Grupele sanguine sunt adevărate hărţi ale profilului nostru biologic șo pot indica la ce boli suntem predispuși, inclisiv COVID-19. Fiecare grupă de sânge are proprietăţi chimice unice, îşi are propriul antigen şi reacţionează atunci când în organism distinge un antigen străin.
Cum rămânem sănătoși în funcție de grupa de sânge
În țara noastră, 43% dintre români au grupa A, 33% grupa 0, 16% grupa B şi 8% grupa AB, scrie doctorulzilei.ro.
Persoanele care au grupa de sânge A sunt mai vulnerabile la infectarea cu noul coronavirus, în timp ce oamenii cu grupa 0 prezintă o rezistență sporită în fața virusului, arată un studiu al cercetătorilor chinezi.
Cercetătorii chinezi au recoltat mostre de sânge de la peste 2.000 de pacienți din Wuhan și Shenzhen, pe care le-au comparat cu cele ale unor persoane sănătoase. Aceștia au descoperit că pacienții cu grupa sanguină A prezentau o rată mai mare de infecție și erau predispuși să dezvolte o formă mai severă a bolii.
Oamenii de știință au precizat că este vorba despre un studiu preliminar, însă îndeamnă guvernele și autoritățile sanitare din întreaga lume să ia în considerare diferențele dintre grupele sanguine când plănuiesc măsuri de limitare a răspândirii COVID-19 sau când tratează pacienții infectați.
Grupele de sânge. Recomandări de la specialiști
GRUPA A. Este mai expusă riscului de a suferi de boli cardiovasculare, diabet si cancer. Alimentaţia care ajută cel mai mult este vegetariană, peştele şi soia reprezentând surse de proteine.
Activităţile fizice recomandate: plimbări ori exercitii de yoga sau pilates.
GRUPA AB. Dezvoltă mai rar alergii, dar prezintă riscuri ridicate pentru anemii şi boli cardiace. Dieta care contribuie la întărirea imunităţii este bazată pe lactate, legume, peşte, fructe de mare şi mai puţin pe carne. Se recomandă alternarea activităţilor fizice relaxante cu cele solicitante.
GRUPA B. Specialiştii spun că există o predispoziţie la alergii alimentare, dar şi la boli legate de vezica urinară, mai ales la cele cauzate de bacterii.
Sistemul imunitar se poate fortifica prin activităţi precum înot, tenis, mers pe bicicletă, drumeţii pe munte, dar şi o alimentatie diversificată, care să includă cereale, legume, fructe, ouă, lactate, carne cu moderaţie şi paste făinoase.
GRUPA O. Cei cu grupa 0 au o mare mare sensibilitate la alergeni și predispoziție pentru afecțiuni precum astm, boli ale tiroidei (hipotiroidism in special) și ale sistemului digestiv, din cauza acidității gastrice crescute.
Dieta va fi una carnivoră: pește, vită, pui și mai puțină carne grasă. Vor fi consumate cu moderaţie lactatele, ouale și cerealele, la fel și legumele și fructele. Exercitiile fizice indicate trebuie să fie intense, gen aerobic sau jogging.
Secretele unui agent profesionist despre cum să ai o baie strălucitoare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook