Simona Ionescu / Redactor Șef

Cruşinul, laxativul din natură. O ceșcuță de ceai face minuni

Cruşinul, laxativul din natură. O ceșcuță de ceai face minuni
Sunt multe motive pentru care oamenii se constipă. Vine în ajutor o plantă care crește prin crânguri. Cruşinul, laxativul din natură.

Crușinul este o plantă renumită pentru efectul laxativ. Este de ajutor pentru tratarea constipaţiei, balonare şi pentru stimularea secreţiei bilei. Planta de cruşin se foloseşte numai după un an de la recoltare. Ceaiul se bea în cantități mici pentru că își face datoria și nu ați vrea să stați toată ziua la baie.

Cruşinul, laxativul din natură. Beneficii

Cruşinul este un arbust care creşte prin crânguri, în luminişuri de păduri ori pe malul râurilor. Se foloseşte coaja ramurilor şi a tulpinilor, recoltată în lunile martie-aprilie. Ceaiul se găsește în orice farmacie ori în magazinele Plafar.

Această plantă este recunoscută ca fiind de folos la tratarea constipaţiei. Are un efect laxativ/purgativ la 8 ore de la administrare şi diferă în funcţie de doză. De Aceea, este bines ă beți în cantități mici, seara.

Ceaiurile din scoarţă de cruşin sunt interzise persoanelor care suferă de obstrucţie intestinală, boala Crohn, colită ulceroasă, apendicită, hemoroizi şi femeilor însărcinate sau copiilor sub 14 ani, scrie naturavindecatoare.ro.

Ceaiul de crușin. Mod de preparare

  • Torni 250 ml de apă clocotită peste o linguriţă de coajă de cruşin. Laşi vasul acoperit 15 minute, după care îl fierbi la foc scăzut încă 15 minute.
  • Se bea cald seara, înainte de culcare, până se normalizează tranzitul intestinal. În cazul nei constițpații mai vechi  se poate bea o ceaşcă cu ceai şi dimineaţa pe stomacul gol. În cazul în care constipaţia persistă, este cazul să consultați un medic.
  • Nu se consumă ceai din scoarţă de cruşin mai mult de 7 zile pe lună, la rând.

Ceaiul de crușin. De ajutor în crize de fiere

Coaja de cruşin stimulează producţia de bilă. Efectul laxativ ori purgativ al ceaiului de cruşin ajută şi la curăţarea organismului de toxine. Este bun și pentru reglarea funcţiilor ficatului. Reglează digestia, curăţă intestinele, distruge viermii intestinali şi inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobater pylori (responsabilă pentru afecţiuni gastrice, precum ulcerul).


Ceaiul de urzică are puteri nebănuite

Ceaiuri care îți curăță sângele de toxine

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre