Simona Ionescu / Redactor Șef

Cu aceste remedii naturale veți uita că ați sforăit vreodată

Cu aceste remedii naturale veți uita că ați sforăit vreodată
Moale, înalt, aspru sau răgușit, sunetul cauzat de sforăit creează neplăceri partenerului de viață. Cum scăpați de acest obicei?

Indiferent cât de mare e iubirea, când vine noaptea și partenerul de viață sforăie de se cutremură camera, totul ia o altă turnură. Ce se poate face pentru a înlătura sforăitul.

Cu aceste remedii naturale veți uita că ați sforăit vreodată

Potrivit specialiștilor, esențial pentru a evita sforăitul în timpul nopții este să uitați mesele grele înainte de a merge la culcare deoarece agravează această afecțiune. Una dintre plantele cu efect benefic este salvia. Fierbeți câteva frunze, strecurați, lăsați să se răcească. Cu acest preparat faceți gargară înainte de a merge la culcare.  După doar câteva zile veți vedea că efectul este uimitor.

Consumați câteva picături de ulei de măsline înainte de culcare

Un alt leac despre care se spune că vindecă complet sforăitul este uleiul de măsline. Tot ce aveți de făcut este să luați câteva picături înainte de culcare și sforăitul va fi redus până când dispare definitiv. Extrem de util este și amestecul din pudră de frunze de mentă, rădăcină de valeriană și passiflora. Consumați zilnic din acest amestec și veți fi extrem de mulțumiți.

Evitați alcoolul

Pe de altă parte, specialiștii vă recomandă să aveți mare grijă cu consumul de alcool. Atât băutura cât și sedativele vă dau nopți albe și înrăutățesc sforăitul. O atenție sporită trebuie acordată și igienei. Așadar, schimbați lenjeria cât se poate de des și fiți atenți și la perne.

Acarienii stau în perne și provoacă o mulțime de reacții alergice, care duc la sforăit. De aceea, se recomandă ca pernele să fie schimbate odată la șase luni. În plus, oamenii de știință vă recomandă să nu lăsați noaptea în dormitor animalele de companie.

Dormiți pe o parte și beți ceai de ceapă

Dormitul pe o parte e foarte important pentru a ține sforăitul departe. De asemenea, vă este de ajutor țineți capul așezat pe mai multe perne. Înainte de culcare, ar fi bine să beți și un ceai de ceapă. Este un remediu vechi, dar extraordinar de bun împotriva sforăitului. Tăiați o ceapă în bucăți și puneți la fiert pentru un sfert de oră. Strecurați infuzia și consumați cu o oră înainte de culcare.

Sursă foto: doc.ro, insecte

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre