Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum scăpăm de pielea uscată iarna? 3 sfaturi practice ușor de urmat

Cum scăpăm de pielea uscată iarna? 3 sfaturi practice ușor de urmat
Deși iarna vine în general cu motive de bucurie, fiind perioada în care sunt sărbătorile și primim cadouri, dar ne și bucurăm de seri liniștite la televizor cu o ciocolată caldă în față, sezonul rece are și părți mai puțin plăcute, în special pentru doamne și domnișoare.

Una dintre părțile mai puțin plăcute ale sezonului rece este pielea care devine uscată și parcă nu știm ce să mai facem ca să o hidratăm cum trebuie. În afară de cremele pe care le folosim pentru hidratarea tenului și a corpului, mai există și alte forme prin care putem evita uscarea pielii. În continuare vă prezentăm 3 metode simple prin care vă puteți asigura că pielea voastră va fi catifelată și iarna. 

Pregătiți-vă casa pentru sezonul rece

Cu cât aerul este mai uscat, cu atât pielea este mai uscată. Pentru a maximiza cantitatea de apă din aer, este recomandată amplasarea unui umidificator în camera în care petreceți cel mai mult timp, care, în multe cazuri, este dormitorul. Un umidificator de aer rece crește nivelul de umiditate din aer, ajutând bariera pielii să rămână hidratată. În plus, asigurați-vă că mențineți căldura la o temperatură scăzută sau moderată pentru a evita o uscăciune suplimentară în aer.

Mai multe grăsimi sănătoase 

Cu o conexiune directă între sănătatea intestinului și a pielii, creșterea aportului zilnic de grăsimi poate ajuta la problema uscării pielii. Este recomandat să aveți o dietă bogată în nuci, ulei de măsline și avocado. În timp ce acel pahar suplimentar de vin roșu poate părea o idee bună, specialiștii propun o metodă mai conservatoare. Nu exagerați cu alcoolul, cofeina și cafeaua deoarece acestea sunt diuretice care vor provoca deshidratare. Și cel mai important, nu uitați să vă hidratați cum trebuie. 

Îndepărtați pielea moartă 

Indiferent de câte seruri și creme sunt aplicate, pielea uscată va rămâne uscată fără o exfoliere ușoară. Luați un exfoliant delicat, de preferat ceva cu un acid glicolic sau ușor lactic pentru a scăpa de pe pielea moartă. Experții sugerează folosirea unui scrub pentru piele de două până la trei ori pe săptămână. Pentru cei cu pielea grav uscată, săriți exfoliantul și folosiți în schimb un prosop umed pentru o opțiune mai blândă.

Cum să îți faci părul să crească în mod natural. Sfaturi de la specialiști

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre