Autoritățile vor stabili de când va fi din nou obligatorie purtarea măștii în aer liber. Sâmbătă, managera Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş, Simin Aysel Florescu, a tras un semnal de alarmă. Ea a declarat că 70% dintre paturile dedicate pacienţilor bolnavi de Covid-19 sunt deja ocupate în Bucureşti. În plus, Secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună.
Conform Antena 3, o măsură privind purtarea măștilor, obligatorie, în aer liber, va fi luată săptămâna următoare, înainte ca elevii să se întoarcă în școli. De asemenea, prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, va cere ca masca să fie obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.
De când va fi din nou obligatorie purtarea măștii în aer liber
„Discuțiile au fost de ceva vreme în legătură cu începerea școlilor și siguranța din jurul lor. Am avut discuții despre reintroducerea obligativității măștilor în proximitatea școlilor, nu în toate spațiile exterioare. În București, discutăm deocamdată doar despre zona școlilor. Vorbim despre un indice foarte mare de infectare. Deocamdată, este prevăzută obligativitatea măștii în stațiile STB, în târguri și în piețe.
Dacă indicele de infectare va ajunge la 7 la mie, este foarte posibil ca acest comitet științific să propună reintroducerea măștilor în spațiile exterioare”, a punctat prefectul Capitalei, Alin Stoica, într-o intervenție telefonică la Antena 3.
Spitalele din marile orașe rămân fără paturi
Aproape trei sferturi din paturile dedicate pacienților cu Covid-19, sunt deja sunt ocupate în București. Situația e similar, și chiar mai gravă, în alte orașe din țară.
„Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr, fără comorbidităţi, care vine la spital târziu. Cam la 7, 8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie”, a mai spus Simin Aysel Florescu.
În același context, la Timișoara, spre exemplu, a fost redeschis spitalul de campanie, de pe fostul stadion CFR.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook