De ce e lintea cel mai sănătos aliment. Ce proprietăţi miraculoase are

Lintea este una dintre legumele biblice, fiind menţionată şi în Sfânta Scriptură, însă a fost neglijată în ultimii ani, în ciuda faptului că are proprietăţi deosebite, cum ar fi acelea de a-şi crea singură ierbicidele.
Această legumă avea mare succes la curtea faraonilor egipteni, după cum indică frescele din epoca domniei lui Ramses al II-lea. Asirienii aveau şi ei cunoştinţe despre cultivarea lintei. Era cultivată chiar în vestitele grădini suspendate ale Babilonului, în secolul al VIII-lea î.H. Ulterior, culturile de linte s-au răspândit în Grecia antică, însă aici era văzută ca aliment al săracilor.
Lintea era gătită de daci ca fiertură scăzută, alături de cărnuri, dar şi pusă în ciorbe acrite cu zer. Adică, exact specificul bucătăriei ardeleneşti din munţi.
Printre cei care au apucat să cunoască proprietăţile lintei, cei mai mulţi sunt vegetarienii, care o plasează lângă soia, într-un top al celor mai benefice componente ale dietei lor.
Iată câteva sfaturi pentru prepararea ei!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook