Simona Ionescu / Redactor Șef

Detox pentru piele. Cum să vă preparați acasă cele mai bune măști cosmetice de față. Jessica Alba, Halle Berry și alte vedete le folosesc

Detox pentru piele. Cum să vă preparați acasă cele mai bune măști cosmetice de față. Jessica Alba, Halle Berry și alte vedete le folosesc
Măștile de față de casă oferă pielii hidratare maximă într-un mod natural.  Vogue se inspiră din cele mai bune rețete ale vedetelor, preparate exclusiv cu ingrediente din frigiderul lor.

Masca de față „de casă”  are beneficii uriașe. Preparată cu ingrediente naturale, din propria bucătărie, garantează o formulă 100% eficientă. Tratându-ți pielea cu lămâie, turmeric sau iaurt, aduci acesteia o abundență de ingrediente hrănitoare și antioxidanți… Atât de sănătoase, încât le poți și mânca!

Un alt avantaj: realizarea propriei măști de față face, de asemenea, parte din mișcarea zero deșeuri. Jessica Alba, Halle Berry sau chiar Imaan Hammam sunt vedete care au îmbinat pasiunea pentru un stul de viață ecologic și cea pentru îngrijirea pielii, scrie Vogue.com.

Imaan folosește ouă și miere

Pentru a-și hidrata pielea, Imaan Hammam își prepară singură o mască de casă făcută din miere și ouă în fiecare săptămână.

Beneficii pentru piele: gălbenușul hrănește pielea în profunzime și netezește tenul la suprafață, în timp ce albușul purifică în profunzime.  În ceea ce privește mierea, există nenumărate beneficii: e hidratantă, regenerantă, protectoare…

Mască de față de casă a lui Madison Headrick, cu 3 ingrediente

Celebrul model american Madison Headrick, obișnuit cu paginile Vogue, a decis să încerce măștile de casă în timpul lockdown-ului, când nu a mai reușit să facă tratamente faciale în saloane specializate. Primul său test este o mască limitată la doar 3 ingrediente cu puteri magice infinite asupra pielii.  Ingrediente: turmeric, miere, iaurt grecesc.

Beneficiile pentru piele sunt imense. Turmericul este o mică „bombă antiinflamatoare și antioxidantă” care contracareaza efectele razelor UV asupra pielii și luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea îl fac aliatul culinar numărul 1 pentru o piele tânără.  Mierea are multiple virtuți, printre care și aceea de a regenera pielea, de a o hidrata și de a o proteja de razele UV.  Iaurtul grecesc oferă o textură cremoasă în timp ce infuzează pielea cu probiotice.

Mască de față de casă a lui Halle Berry conține 4 ingrediente

La 53 de ani, Halle Berry pare să sfideze trecerea timpului.  În perioada de izolare, ea a mărturisit unul dintre secretele tenului ei ultra strălucitor a fost să îi aplice o mască de față de casă cu 4 ingrediente extrase din bucătăria ei, cu beneficii hidratante și calmante.  Ingrediente: ¼ iaurt natural, ½ linguriță suc de lămâie, 1 praf de turmeric și 2 linguri de ceai verde.

Iaurtul natural elimină pielea moartă și rafinează textura pielii.  Sucul de lămâie, datorită conținutului său de vitamina C are o acțiune antioxidantă.  Turmericul redă strălucirea tenului, iar ceaiul verde infuzat e recunoscut pentru puterea sa antioxidantă, fiind un aliat major anti-îmbătrânire.

Sfat: după ce toate ingredientele au fost amestecate, pur și simplu aplicați preparatul mai întâi într-un strat gros pe toată fața timp de 3 minute.  Apoi repetați aplicarea, lăsând masca să acționeze timp de 10 minute.  La final, clătirea cu apă rece revigorează imediat tenul.

Masca de față de casă a Jessicăi Alba

De la lansarea brandului său Honest, Jessica Alba a devenit un maestru în îngrijirea pielii și în îngrijirea naturală.  Actrița și femeia de afaceri își dezvăluie în mod regulat secretele de frumusețe precum această rețetă de mască de față de casă.  Ingrediente: miere, fulgi de ovaz, seminte de in si iaurt.

Beneficii pentru piele: Mierea este renumită pentru puterea sa antibacteriană, fulgii de ovăz ajută la regenerare, iar semințele de in au putere de hidratare.  Sfat pentru rețetă: Se amestecă mierea, fulgii de ovăz și semințele de in, apoi se adaugă apă fierbinte, iaurtul și se amestecă.  Lăsați să acționeze 10 minute pe pielea curățată în prealabil.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre