Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluiri despre ce ne așteaptă în valul Omicorn. Scenariile versus cifrele!

Dezvăluiri despre ce ne așteaptă în valul Omicorn. Scenariile versus cifrele!
Omicron este „cel mai rapid răspândit virus cunoscut de om”, spun oamenii de știință în ultimele studii publicate. Totodată, studiile acestea susțin că impactul coronavirusului cu noile mutații nu e atât de dur asupra organismului uman, precum variantele anterioare. Iată ce spune unul dintre cei care are o afacere cu teste COVID.

Mihai Lala, patron de firmă de testare COVID, susține că există două scenarii pentru varianta Omicron, care se presupune că va lovi România imediat după Sărbători.

„Exista doua variante:
1. Omicron va fi ultimul val serios de COVID – fiind foarte contagios, majoritatea populației va fi infectata, dobândind acea „imunitate de turma”.
2. Omicron va fi valul dinaintea „valului ucigaș” – fiind foarte contagios, majoritatea populației va fi infectata, virusul având șanse sporite să găsească mutații extrem de periculoase”, a scris acesta pe rețelele sociale.

„PS: În România deja Omicron este foarte prezent, un număr extrem de mare de persoane, testandu-se pozitiv pe antigen în ultimele zile, însă evitând confirmarea PCR din considerente de sărbători. Practic, valul Omicron se manifesta in tacere din plin în Romania, ieșind la „iveală” începând cu data de 5 ianuarie.”, a mai prezis Lala.

Portivit Ministerului Sănătății, la ora actuală situația stă astfel:

Încă 13 cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 27.12.2021, în România.

Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 566 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 24 de decese. Nu sunt raportate decese anterioare.

În data de 27 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.332 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 316 în București.

La nivelul întregii țări sunt ocupate 433 paturi ATI COVID-19, transmite Ministerul Sănătății.

Infectații cu Omicron, netestați pentru că sunt asimptomatici?

Potrivit surselor din lumea medicală, dacă Omicorn este acum în floare, acesta nu dă simptome. În general, oamenii se tem de virus și se testează, ba chiar anunță medicul de familie sau se adresează spitalelor în cazul unui test pozitiv făcut acasă. Unii medici sunt de părere că dacă într-adevăr există un val al Omircon deja prezent în România și nedetectat, este pentru că boala e asimptomatică.

Totodată, numărul testărilor COVID este în continuare ridicat, însă așa cum se arată și în raportul MS, doar 13 cazuri noi au fost identificate în ultimele 24 de ore și 38 în total.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre