Acizii grași esențiali Omega 3, Omega și Omega 9 sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului.
Specialiștii au dat verdictul. Omega 3 se absoarbe de organism doar din surse animale
Invitată într-un podcast al Lorenei Buhnici, nutriționistul Mihaea Bilic a desființat un mit legat de Omega 3. Degeaba consumați semințe de in sau alte produse vegetale care consum Omega 3, pentru că organismul nu va asimila nimic. „Omega 3 din semințele de in pe care toată lumea le râșnește nu poate fi absorbit de organism. Omega 3 se absoarbe doar din organisme animale. Așa suntem noi, oamenii, construiți…
La fel și calciu, fierul. E absorbit doar într-o cantitate foarte mică și nu ajunge pentru organism. Putem să stăm toată ziua la păscut, cot la cot cu văcuța, ea își ea din iarbă calciu, îl pune în lapte, noi, oamenii nu. Natura ne-a vrut superiori și ne-am dus în vârful piramidei, tocmai pentru ca acei nutrienți speciali, extrem de performanți, de care are nevoie în special creierul nostru ,nu mai pot fi obținuți din statutul de ierbivor”, a spus specialistul.
Favorizează vindecarea rănilor
Studiile au evidențiat faptul că Omega 3 conduce la buna funcționare a sistemului cardiovascular, ajutând la creșterea colesterolului bun. De asemenea, previn ateroscleroza, încetinind procesul de depunere a plăcilor de aterom pe vasele de sânge.
Totodată, Omega 3 ajută la dezvoltarea creierului bebelușilor și ține depresia și schizofrenia departe, restabilind echilibrul emoțional. Tot acizii Omega 3 contribuie la îndepărtarea stresului și a oboselii și crește performanțele intelectuale și previn apariția bolilor intestinale.
Sunt de mare ajutor și celor care suferă de diabet și osteoporoză, dar și a persoanelor care au lupus eritematos și psoriazis. De asemenea, acizii Omega 3 ajută la vindecarea rapidă a rănilor și eczemelor dar și la pierderea kilogramelor în plus. Cei care consumă produse ce conțin Omega 3 au un risc scăzut de a face cancer de colon și de prostată.
Sursă foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook