Simona Ionescu / Redactor Șef

Elixirul pentru vise plăcute. Cele mai bune somnifere naturale ce refac legătura cu pământul

Elixirul pentru vise plăcute. Cele mai bune somnifere naturale ce refac legătura cu pământul
Specialiștii susțin că somnul e la fel de important pentru sănătatea oamenilor ca și hrana și apa. Dar când Moș Ene nu vrea să vină pe la gene, e nevoie cele mai bune somnifere naturale. Acestea au și rolul de a reface legătura cu pământul.

Mulți români suferă în ultima perioadă de insomnii și tulburări de somn, de aceea rezolvarea situației este esențială. Iată care sunt cele mai bune somnifere naturale care, spun specialiștii, refac și legătura cu pământul.

Aceste somnifere naturale rezonează foarte bine cu cei care caută elixirul pentru vise plăcute. Fără dependență, fără alte complicații ale sănătății.

Rădăcina de valeriană

Renumită din cele mai vechi timpuri, rădăcina de valeriană a fost utilizată în toate culturile. Amestecul său complex de compuși interacționează cu neurotransmițătorii pentru a favoriza o stare de relaxare, deschizând calea către un somn odihnitor.

Mai mult decât alura sa parfumată, compușii lavandei acționează asupra sistemului nervos, reducând anxietatea și scăzând nivelul de stres. Această acțiune dublă asigură că atât mintea, cât și corpul sunt pregătite pentru somn.

Floarea pasiunii, balsam pentru mințile neliniștite

Magneziul alungă insomniile

Originară din America, dar adoptată acum la nivel global, floarea pasiunii crește nivelul de gaba din creier, un neurotransmițător care încurajează relaxarea. Profilul său chimic complex acționează ca un balsam pentru mințile neliniștite.

Mineral omniprezent, magneziul este esențial în reglarea acțiunii neurotransmițătorilor, a căilor neuronale și a relaxării musculare. Rolul său multifuncțional este fundamental pentru asigurarea unui somn profund și neîntrerupt.

Mușețelul, ajutor holistic pentru somn

Floarea delicată de mușețel este o sursă puternică de compuși precum apigenina, care se leagă de receptorii creierului, favorizând somnolența. Cuplată cu beneficiile sale antiinflamatorii, este un ajutor holistic pentru somn.

Mulți oameni au optat pentru ceaiul de mușețel înainte de culcare pentru a se pregăti pentru un somn bun. În ceea ce privește melatonina, acest hormon natural, esențial în gestionarea ciclului nostru somn-veghe, poate fi luat sub formă de supliment. Mai ales benefică pentru cei cu tulburări ale ritmului circadian, suplimentarea sa poate restabili echilibrul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre