Ingredientul periculos pe care îl mănânci fără să știi

Unul din ingredientele principale din celebra cremă de ciocolată Nutella este uleiul de palmier. Se știe deja că mai multe studii au arătat că acesta este periculos pentru sănătate. În Franța, guvernul a votat pentru triplarea taxelor pentru produsele ce conțin uleiuri nesănătose precum uleiul de palmier.
Cu toate că uleiul de palmier a părut un ingredient sănătos, căreia i s-a făcut multă reclamă în urmă cu niște ani, acesta este foarte dăunător din mai multe puncte de vedere: îți poate tăia apetitul, conține multe grăsimi saturate, modul în care este produs este foarte dăunător planetei.
La malurile Oceanului Atlantic, bucăți mici și albe (foto), asemănătoare unei flori de popcorn au apărut pe plajă, fapt îngrijorător pentru deținătorii de animale. Bucățile albe sunt reziduri din ulei de palmier și sunt foarte toxice în special pentru căței, uneori fiind chiar letale.
Navelor le este permis sa arunce uleiul de palmier în mare dacă sunt la minim 19 km de la țărm. Rezidurile de ulei poartă mulți germeni și boli și călătoresc și peste 4800 km în mări și oceane.
“Uleiul de palmier există în aproape jumătate din produsele pe care le cumpărăm din supermarket, este în orice: de la șampon, săpun și până la pizza și biscuiți. Este peste tot.”, declară doctorul Emma Keller de la World Wide Fund (WWF) pentru natură.
Producerea uleiului de palmier afectează și pădurile tropicale, distrugând biodiversitatea și lăsând urangutanii, elefanții și tigrii fără “case”.
Primul job, reporter la cotidianul ”Tineretul liber”, câștigat în urma unui concurs în 1990. Din 1993 până în 1997 – redactor sef adjunct la ”Evenimentul zilei” condus de Ion Cristoiu. A urmat perioada 1998-2006 la Libertatea, apoi la Click! și Adevarul Holding unde a implementat proiectul unei campanii umanitare fără precedent în presa românească. L-a continuat și la Libertatea, după ce s-a întors la Evenimentul zilei, în 2012 ca redactor șef și unde activează și azi. În anul 2020 a lansat și propriu site – Rețete și Vedete, o publicație de știri din actualitate și de divertisment. Membru UZPR.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook