Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri mai puțin știute despre zahărul de mesteacăn. De ce să-l introduceți în alimentația dumneavoastră

Lucruri mai puțin știute despre zahărul de mesteacăn. De ce să-l introduceți în alimentația dumneavoastră
Zahărul de mesteacăn a fost descoperit de omul de ştiinţă german, Hermann Emil Fisher în secolului XIX, realizările sale în biochimie fiind premiate în anul 1902 cu un premiu nobel. Deși nu e cunoscut de toți românii, beneficiile pentru sănătate sunt uriașe și merită introdus în meniu.

La fel de dulce ca și zaharoza, zahărul de mesteacăn e una dintre minunile pe care natura le-a lăsat pe pământ. Iată ce virtuți fantastice are asupra organismului.

Potrivit specialiștilor, una dintre cele mai incredibile roluri pe care zahărul de mestecăn le are este că reprezintă cea mai bună alternativă naturală a zahărului. Nu este un înlocuitor artificial, ci un carbohidrat cu o structură cristalizată. În cele mai dese cazuri, se extrage din scoarța de mesteacăn, seva acestui arbore fiind considerată un adevărat elixir pentru sănătate. Dulce precum zaharoza, zahărul de mestecăn dă un gust extraordinar cafelei sau ceaiului și veți pregăti cele mai gustoase dulcețuri sau prăjituri. Introduceți-l în meniu, pentru că merită!

Efect benefic asupra digestiei

Un lucru puțin știut despre zahărul de mesteacăn este că acesta nu caramelizează. Foarte bine tolerat de organism, este extraordinar pentru îmbunătățireea sistemului digestiv, fiind totodată un bun detoxifiant al organismului.

Beneficiile zahărului de mesteacăn. Sursă foto: aflacum.ro

Interesant este faptul că în cazul zahărului de mestecăn doar o proporție de 25% este absorbită de intestinul subțire și ulterior se transformă în glucoză. Restul de 75% se transformată în acid gras de flora intestinală din care ficatul obține energie.

Nu afectează dinții

Zahărul de mesteacăn este foarte bun pentru dinți, pentru că nu permite forrmarea plăcii, iar datorită PH-ului său alcalin este eficient pentru inhibarea Candidei Albicans. Acest produs extraordinar ajută și la creșterea producției de colagen, îmbunătățind astfel elasticitatea pielii. Și foarte bun pentru diabetic, pentru că are indicele glicemic 7.

În condițiile în care zahărul alb îl are 85, iar mierea 60. Nu în ultimul rând, zahărul de mesteacăn scade colesterolul, protejează împotriva edemelor consecutive procesului inflamator, ajută la eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar, stimulează diureza. Dar contribuie și la apariția foamei, de aceea e un bun prieten al celor care vor să scape de kilogramele în plus. Specialiștii susțin că se folosește la fel ca și zahărul din trestie, sfeclă sau cocos. Este bun și pentru copii, însă doar după ce vorbiți cu un medic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre