Simona Ionescu / Redactor Șef

Magneții de pe frigider sunt extrem de periculoși. Vă pot îmbolnăvi grav

Magneții de pe frigider sunt extrem de periculoși. Vă pot îmbolnăvi grav
Greu mai găsești o casă care să nu fie ticsită de magneți pe frigider, cumpărați din toate locurile lumii. Specialiștii trag un semnal de alarmă.

Toată lumea se întoarce din vacanțe măcar cu câțiva magneți de frigider, dar sunt foarte puțini cei care știu ce se ascunde în spatele lor.

Magneții de pe frigider sunt extrem de periculoși. Vă pot îmbolnăvi grav

Sunt frumoși în formele lor diferite, însă magneții pe care îi admirăm toți pe frigider, la prima vedere extrem de banali dăunează grav mâncării, pentru că o pot iradia, spun specialiștii.  Oamenii de știință spun că da, pentru că radiațiile electromagnetice al lor influențează alimentele, iar în cazuri grave pot duce chiar la apariția unor boli necruțătoare: cancerul.

Și aceasta nu e singura problemă a magneților. Cercetările au scos la iveală și faptul că dacă sunt puși lângă un contor de energie electrică, magnețeii cresc consumul. Asta nu e tot. Magneții foarte puternici realizați din fier, sunt cunoscuți ca fiind magneți de pământuri rare sau neomagneți.

Dereglează mecanismul cardiac

Aceștia sunt extrem de periculoși pentru persoanele care au un pacemaker. Oamenii de știință spun că dacă acestea se vor apropia la mai mult de trei centimetri de un astfel de magnet, riscă să se deregleze mecanismul cardiac și să facă infarct. Potrivit Playtech, June Davidson, reprezentant al Fundației Inimi din Marea Britanie, ține să calmeze spiritele.

El dă asigurări că „pacemakerele sunt realizate după cele mai înalte standarde şi sunt riguros testate, având în acelaşi timp un înveliş protector care împiedică fluctuaţiile magnetice, astfel încât problemele mai sus menţionate apar destul de rar, în special când persoana este expusă unui dispozitiv magnetic de dimensiuni mari”.

Atenție sporită și la insignele magnetice

Pe de altă parte, specialiștii spun că trebuie să fiți cu mare băgare de seamă și la insignele magnetice sau telefoanele mobile și spun că producătorii ar trebui să informeze clienții cu privire la efectele nocive pe care le pot avea aceste dispozitive.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre