Simona Ionescu / Redactor Șef

Mai multe facilități pentru tratamente stomatologice în rețeaua medicală de stat

Mai multe facilități pentru tratamente stomatologice în rețeaua medicală de stat
În Sectorul 4 a demarat, în anul 2020, un proiect de mare anvergură, inițiat de primarul sectorului Daniel Băluță, medic de profesie. Directorul Spitalului Universitar, prof.dr. Cătălin Cîrstoiu oferă amănunte despre stadiul lucrărilor la două unități de stomatologie, menite să facă accesul mai ușor al bucureștenilor la astfel de servicii.

Spitalul Universitar de Urgență București este în proces de avizare a două structuri de tip ambulatoriu, una de medicină dentară, iar cealaltă, pentru diferite servicii medicale. Managerul spitalului, Cătălin Cîrstoiu, a declarat că ambele unități vor fi realizate cu sprijinul autorităților locale.
Profesor univ. dr. Cătălin Cîrstoiu a acordat o declarație la Radio România Actualități în care a detailat această acțiune.

„Prima este un model, este ambulatoriu de medicină dentară, care va asigura permanența în medicină dentară ca sistem public de servicii de sănătate în Sectorul 4. Și aici, Primăria Sectorului 4, Consiliul Local și primarul Daniel Băluță au avut un rol fundamental în a face un acord de colaborare cu noi pentru o clădire absolut superbă, existentă deja. Şi a doua colaborare pe care, iarăși, o operaționalizăm în scurt timp este ambulatoriul de servicii medicale din Chitila, clădire nouă, construită și dotată prin bani publici, bani europeni, ceea ce zic eu că e un exemplu bun, ducându-ne noi către comunitățile locale.
Recent. și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că trebuie să existe rețele de spitale locale sau regionale și rețele de ambulatorii care să fie în legătură cu asistența medicală primară, pentru ca pacienții să beneficieze de toată gama de produse medicale.

Proiectul Facultatea de Stomatologie se apropie de finalizare

În mai 2020, au demarat lucrările celui mai mare spital universitar de stomatologie din România, Centrul Medical Multifuncțional din Sectorul 4 al Capitalei, punându-se astfel bazele unui nou centru curativ și didactic pentru Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. La acest proiect se referă profesorul Cîrstoiu.

La momentul respectiv, s-a spus că noua clădire va avea 50 de cabinete medicale, dotări de ultimă generație, echipamente moderne, consultații și tratamente specifice pentru cele mai grave afecțiuni stomatologice oferite de cei mai buni specialiști în domeniu. Toate acestea se vor regăsi în cel mai nou și modern spital de stomatologie din România ce va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei.

Rectorul Univ. de Medicină din București, în mai 2020, pe șantierul noii clădiri unde va funcționa Facultatea de Stomatologie și cabinete pentru bucureșteni

Rezultat al cooperării dintre Primăria Sectorului 4 și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Centrul Medical Multifuncținal este primul spital de stomatologie din țara noastră construit în ultimii 50 de ani, dintr-o investiție publică.

“Am convingerea că acest prim obiectiv – Centrul Medical Multifuncțional- din Sectorul 4 va fi rampa de lansare pentru ceea ce va însemna, într-un viitor apropiat, dezvoltarea integrală a bazei de învățământ superior medical de la Carol Davila, modernizarea continuă a Universității, fiind astăzi principala prioritate pentru întreaga noastră comunitate academică” a declarat Rectorul UMF „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

Românii asigurați la CNAS beneficiază de asigurare stomatologică din 1 iulie

Românii asigurați la CNAS beneficiază, începând cu 1 iulie 2023, de mai multe servicii stomatologice. Legea le va permite asiguraților dreptul la un pachet de bază, stabilit prin contractul-cadru elaborat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Acest contract stabilește condițiile, tarifele și modalitățile de plată pentru serviciile medicale acoperite de asigurările de sănătate obligatorii.

Foto: Cel-mai-mare-spital-stomatologic-din-tara-in-sectorul-4-al-capitalei, fotografie din 2021

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre