Mierea poate fi extrem de periculoasa. Mierea este folosită în alimentație de sute de ani și este unul din cele mai renumite produse în medicina alternativă. Este un aliment sănătos și bogat în substanțe nutritive necesare pentru organismul uman. În secolul XXI mierea a devenit un superaliment, întrucât este folosit des în ceai sau cafea.
De fiecare dată când ne simțiți răciți, ceaiul cu lămâie și miere nu lipsește din mâna noastră. Și cel mai important mierea ne potolește pofta de dulce și în așa fel reușim și să ne satisfacem poftele și să primim o doză de vitamine. Cu toate acestea, există unele afecțiuni, care nu sunt compatibile cu mierea și în așa fel acest produs ne poate afecta grav sănătatea, conform doctorulzilei.ro.
Mierea poate fi extrem de periculoasa
Medicul Florin Ioan Bălănică vine cu mai multe explicații legate de acest aliment. Spune că mierea poate fi și sănătoasă, dar și toxică în unele situații. Medicul ne recomandă să pornim de la conținutul acesteia. Mierea conține apă, zahăr, vitamine, minerale, enzime și acizi organici. Astfel, 99% din miere are la bază apă și zahăr. Este important să reținem că calitatea mierii pornește de la calitatea nectarului, care poate fi obținut doar cu o recoltă bună, climă, temperatură, exploatarea albinelor și modul de conservare.
Prin urmare, mierea înlocuiește zahărul și asta nu înseamnă că este sănătoasă pentru persoanele care suferă de boli digestive, cardiovasculare, diabet sau oamenii supraponderali. De asemenea, mierea dăunează sănătății dacă oamenii nu fac mișcare sau sport.
”Așadar, e bine ca mierea să înlocuiască zahărul, dar acest lucru nu înseamnă că ea este fundamental sănătoasă. Mierea nu ne face tuturor bine, mai ales daca nu ne place mișcarea, suntem supraponderali, avem boli digestive si cardiovasculare. Mierea este mai ușor de asimilat și digerat decât zahărul, ceea ce constituie un plus.” spune medicul.
Cum se păsteează mierea?
Medicul Florin Ioan Bălănică susține că mierea poate fi toxică și atunci când albinele sunt hrănite cu plante toxice, pentru există posibilitatea să conțină hiosciamina sau scopilamina. Mai trebuie să ținem cont și de cum este păstrată mierea acasă. Specialiștii recomandă să optăm pentru un spațiu uscat și neapărat pentru recipiente etanse. Doar așa ne putem bucura din plin de toate beneficiile mierii.
„Ca și în legătură cu orice alt aliment, trebuie să avem grijă din ce surse procuram mierea, deoarece există și miere toxică, care este produsă de albine hrănite cu anumite tipuri de plante toxice, care conțin scopilamina sau hiosciamina.
Și nu uitați: mierea trebuie păstrata într-un mediu uscat și în recipiente etanse, umiditatea scăzând calitatea acesteia si proprietățile sale enzimatice, singurele beneficii reale pentru organismul uman”, explică medicul, Florin Ioan Bălănică.
Foto
Cum afli dacă ești un vindecător spiritual? Avem răspunsul!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook