Simona Ionescu / Redactor Șef

Ne vom vindeca de COVID cu o simplă pastilă. Tratamentul a fost autorizat în Marea Britanie!

Ne vom vindeca de COVID cu o simplă pastilă. Tratamentul a fost autorizat în Marea Britanie!
A mai apărut un tratament care ar putea ajuta formele ușoare și moderate cu COVID-19. Medicamentul oral a fost autorizat de Marea Britanie. Este doar pentru adulți care nu au alte boli grave.

Încă o soluție în lupta anti-COVID-19. Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor de Sănătate din Marea Britanie autorizează un tratament oral. Va fi folosit doar pentru adulți infectați.

Tratamentul oral antiviral pentru COVID-19, autorizat în Marea Britanie

Molnupiravir, tratamentul oral (tablete) antiviral pentru COVID-19, a fost autorizat în Marea Britanie.

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor de Sănătate din Marea Britanie autorizează Molnupiravir pentru tratamentul formelor uşoare-moderate de COVID-19, anunță hotews.ro.

Cererile de autorizare depuse de compania MSD în atenţia altor agenţii de reglementare, inclusiv către FDA şi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), sunt în evaluare.

„Prima autorizaţie din lume a Molnupiravir reprezintă o realizare majoră în direcţia angajamentului MSD. De a descoperi şi dezvolta medicamente şi vaccinuri inovatoare pentru a adresa cele mai complexe provocări de sănătate publică. Ca parte a misiunii ferme a MSD de a salva şi îmbunătăţi vieţi, vom continua să acţionăm cu rigurozitate şi fără întârziere pentru a aduce Molnupiravir pacienţilor din întreaga lume cât mai repede cu putinţă”, a declarat Robert M. Davis, director executiv şi preşedinte, MSD.

Rezultatele sunt pozitive

„Ca terapie orală, Molnupiravirul vine în completarea gamei de vaccinuri şi terapii utilizate până acum pentru a contracara pandemia de COVID-19”, a afirmat dr. Dean Y. Li, vicepreşedinte executiv şi preşedinte al MSD Research Laboratories.

Autorizarea se bazează pe rezultate pozitive din analiză intermediară a studiului clinic de fază 3 MOVe-OUT, care a evaluat Molnupiravir 800 mg A fost administrat de două ori pe zi la pacienţi cu forme uşoare-moderate de COVID-19 care nu sunt spitalizaţi. Pacienții aveau simptome care au debutat în intervalul de cinci zile anterior randomizarii în studiu şi care au cel puţin un factor de risc pentru o evoluţie către o formă severă a bolii COVID-19 şi spitalizare. De exemplu, afecţiuni cardiace, diabet.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre