Simona Ionescu / Redactor Șef

Nebunia lumii! Viitorii medici de la Harvard învață să aibă grijă de bebelușii „care se identifică drept LGBTQIA+”

Nebunia lumii! Viitorii medici de la Harvard învață să aibă grijă de bebelușii „care se identifică drept LGBTQIA+”
Școala Medicală Harvard oferă cursuri despre îngrijirea „sugarilor” LGBTQIA+, cu o curriculă ce oferă ore de ginecologie, pediatrie și chirurgie plastică. Practic, viitorii medici sunt învățați cum să aibă grijă de pacienții sugari „care se identifică drept LGBTQIA+”, conform unei descrieri a cursului.

„Expunerea clinică și educația se vor concentra pe deservirea persoanelor din minorități sexuale și de gen pe toată durata vieții, de la sugari la adulți și oameni în vârstă”, se arată în descrierea cursului disponibil la Harvard, una din cele mai importante școli de medicină din lume.  În medicina occidentală, un copil este considerat de la naștere până la vârsta de 12 luni.

Conform descrierii pentru îngrijirea pacienților cu orientări sexuale diverse, identități de gen și dezvoltare sexuală, studenții vor lucra atât în ​​spitale, cât și în comunitățile cu tineri LGBTQIA+. Printre spitalele implicate în program se numără Spitalul de Copii din Boston, adăpostul primului program de sănătate pentru copii și adolescenți transgender din Statele Unite, notează Daily Mail. Directorii programului sunt Dr. Alex Keuroghlian și Dr. Alberto Puig.

Studenții vor lucra în domeniile Medicină adolescenților, Endocrinologie, Medicină de familie, Boli infecțioase, Ginecologie, Pediatrie, Psihiatrie, Psihologie, Asistență medicală primară și Chirurgie plastică.  În plus, studenții învață despre „advocacy” în ceea ce privește problemele LGBTQIA+.

„Inițiativa privind sănătatea minorităților sexuale și de gen a Școlii de Medicină din Harvard

Un purtător de cuvânt de la Harvard Medical School a oferit pentru DailyMail.com următoarea declarație: „Ca parte a curriculei noastre de doctorat, HMS oferă un curs opțional de patru săptămâni care educă și antrenează studenții de la medicină pentru a oferi îngrijire de înaltă calitate, receptivă din punct de vedere cultural pentru pacienții cu diverse orientări sexuale, identități de gen și dezvoltare sexuală pe spectrul de vârstă.

În acest context, îngrijirea copiilor se referă în mod specific la variațiile fizice ale dezvoltării sexuale care apar în uter și sunt prezente la naștere.  Acestea includ variații cromozomiale, gonadale și anatomice, toate fiind relevante pentru îngrijirea și tratamentul medical pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă.

Acest curs se aliniază cu Inițiativa privind sănătatea minorităților sexuale și de gen a Școlii de Medicină din Harvard, iar cadrul său educațional se bazează pe recomandările Asociației Colegiilor Medicale Americane, care împreună urmăresc să abordeze nevoile de sănătate ale pacienților care sunt LGBTQIA+, neconform de gen sau născuți cu diferențe de dezvoltare sexuală”.

Coordonatorii programului susțin că bebelușii nenăscuți știu deja dacă sunt transgender

Vorbind despre curs pentru The College Fix, un specialist în etică la Centrul de Etică și Politici Publice, Nathanael Blake a spus: „Studenții de medicină din Harvard ar trebui să  accepte adevărul științific de bază că un bărbat nu poate deveni femeie, sau invers”. El a adăugat: „Cei care se confruntă cu suferință psihologică în ceea ce privește sexul lor biologic trebuie să fie tratați cu compasiune, ceea ce nu înseamnă să-i supună unor tratamente chimice și chirurgicale periculoase pentru a le transforma într-un facsimil de sex opus”.

În replică, într-un interviu pentru New York Times în ianuarie 2022, unul dintre directorii programului, dr. Alex Keuroghlian, a argumentat împotriva screening-ului de sănătate mintală pentru persoanele transgender. El a spus: „Nu cred într-adevăr că cer asta pentru oameni.  A fi trans nu este o problemă de sănătate mintală”. Keuroghlian este directorul Programului de identitate de gen al Spitalului General de Psihiatrie din Massachusetts.

„O bună parte dintre copii știu încă – aparent – din uter”

Sursa citată mai arată că în octombrie 2022, Spitalul de Copii din Boston, care este afiliat programului Harvard, a sugerat că unii bebeluși știu că sunt transgender încă  „din uter”.  Într-un videoclip acum șters, Spitalul de Copii din Boston a sugerat că un număr și mai mare de minori știu „de îndată ce pot vorbi”.

În clipul postat pe pagina oficială de YouTube a spitalului din Boston în august, psihologul Dr. Kerry McGregor explică tipul de pacienți pe care îi vede. Ea spune: „Așa că majoritatea pacienților pe care îi avem în clinică își cunosc de fapt sexul, de obicei în jurul vârstei pubertății. Dar o bună parte dintre copii știu încă – aparent – din uter. Și, de obicei, își vor exprima identitatea de gen ca și copii foarte mici, unii de îndată ce pot vorbi… copiii știu foarte, foarte devreme”.

Spitalul General Massachusetts oferă „proceduri chirurgicale de afirmare a sexului”, pentru cei mai mari de 18 ani. Ghidul Mass General include afirmații precum: „A fi transgender nu este o fază” și „A fi transgender nu este o boală sau ceva care trebuie vindecat.  Este o experiență umană normală.

De asemenea, afirmă că „O persoană știe de obicei că este transgender de la o vârstă fragedă, mai ales când sentimentele sunt persistente, consistente și apar pe o perioadă prelungită de timp”.  Ghidul continuă să spună că „identitatea de gen” a unui copil mic este foarte fluidă, deoarece băieților le place să se joace îmbrăcați în fete, iar fetelor le place să se joace cu camioanele.

Sursa foto: Pixabay, Harvard

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre