Simona Ionescu / Redactor Șef

Neurologii recomandă să mergeți cât mai mult pe nisipul de la mare. Beneficiile sunt uriașe

Neurologii recomandă să mergeți cât mai mult pe nisipul de la mare. Beneficiile sunt uriașe
Nu există vară fără vacanță la mare, iar medicii neurologi spun că e tot ceea ce vă trebuie pentru a lăsa stresul deoparte și a vă liniști psihic.

Mai mult, specialiștii susțin că plimbările pe nisip au rolul de a vă ridica nivelul de creativitate. Și pentru că vremea ține cu noi, e momentul să vă faceți bagajul și să salutați marea.

Cunoscută pentru capacitatea sa de relaxare, apa mării este unul dintre cei mai buni prieteni ai persoanelor stresate. Iar dacă aveți o pasă proastă, nimic pare să nu mai funcționeze, e momentul să lăsați totul deoparte și să dați o fugă la mare. Odată ce veți călca nisipul cu picioarele, spun medicii neurologi, parcă toate problemele vor dispărea, ca prin farmec. Iar nivelul de creativitate va începe să fie mai ridicat.

Sunetul mării elimină gândurile negre

Plimbările pe nisip vă calmează, iar sunetul apei mării vor elimina orice gând negative și veți avea o altă perspectivă asupra vieții. Pentru că nisipul fierbinte de pe plajă este cel mai bun remediu pentru suflet.

Plimbările pe nisip înlătură stresul

Pe de altă parte, mersul pe nisip, în picioarele goale, necesită mult mai multă energie decât pe suprafețe tari, iar kilogramele în plus se vor topi. Așa că nimeni nu vă împiedică să faceți o sesiune de jogging pe plajă în cele mai frumoase dimineți.

Veți lua zilnic doza de vitamina D

Pe de altă parte, odată cu plimbările pe nisipul cald, veți avea ocazia să vă luați și doza zilnică de vitamina D. Cu o singură condiție însă: să aveți grijă să vă expuneți controlat la razele soarelui. Știați că mersul pe nisip este cel mai bun exfoliant natural pentru pielea de pe tălpi?

Atât nisipul ud cât și cel uscat îndepărtează celulele moarte și la sfârșitul concediului veți descoperi singuri că aveți o piele mult mai fină fără să faceți nici cel mai mic efort. Nu în ultimul rând, odată ce veți merge pe nisip veți avea parte și de împământare și vă veți încărca cu energia pământului, lucrul de care aveți nevoie pentru ca viața să se schimbe în bine.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre