Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu intrați încălțați în casă! Nici nu știți ce puteți păți

Nu intrați încălțați în casă! Nici nu știți ce puteți păți
Acesta este motivul real pentru care nu trebuie să vă descălțați niciodată în casă. Niciodată nu v-ați fi gândit la așa ceva.

Vă scoateți pantofii la ușă atunci când intrați în casă? Fiți foarte atenți, pentru că puteți confrunta cu probleme de care nici nu aveați habar.

Nu intrați încălțați în casă. Nici nu știți ce puteți păți

Specialiștii vă avertizează! Niciodată nu trebuie să intrați în casă dacă sunteți cu pantofii în picioare. Motivul este unul cât se poate de important și trebuie luat în seamă. Și anume faptul că pe suprafața încălțămintei se află foarte multe bacterii pe care le veți duce cu dumneavoastră în toate camerele, fără să știți.

400.000 de bacterii

Potrivit studiilor microbiologului Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona, pe talpa pantofilor cu care suntem încălțați dar și în interiorul acestora există nu mai puțin de 400.000 de bacterii, poate chiar mai mult. Este vorba, în primul rând de E. Coli.

Care e responsabilă pentru apariția infecțiilor intestinale, dar și a infecțiilor localizate la nivelul tractului urinar, diaree și chiar meningită. De asemenea, oamenii de știință vorbesc și de Serratia ficaria, o altă bacterie periculoasă, care poate conduce la apariția infecțiilor respiratorii. Iar aceste bacterii, se găsesc pe încălțăminte într-un proces de 96%!

Curățați cât mai des pardoseala și covoarele

În plus, spun cercetătorii, circulați pe străzi care sunt asfaltate cu bitum. Dacă veți intra în casă fără să lăsați pantofii la ușă, sporiți riscul apariției cancerului, ca urmare a toxinelor conținute de acest material. De aceea, trebuie să vă obișnuiți ca după ce lăsați totul la ușă, să spălați bine talpa încălămintei cu apă și detergent, apoi să dați cu puțin alcool.

În acest fel, puteți convinși că veți fi protejați. De asemenea, se recomandă să spălați pe jos cât mai des cu apă și clor și să curățați și covoarele. Și nu doar de Paște și Crăciun.

Sursă foto:  carpetino, ciao, exquis

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre