Simona Ionescu / Redactor Șef

OMS trage semnalul de alarmă în pandemie: anul 2021 va fi mult mai grav

OMS trage semnalul de alarmă în pandemie: anul 2021 va fi mult mai grav
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la anul 2021. Organizația este de părere că acest an ar putea fi unul mai dur în comparație cu 2020, luând în considerare modul în care noul coronavirus se răspândește. Vești interesante vin din Israel.

Intrarea în noua perioadă pandemică nu va fi ușoară, OMS trage semnalul de alarmă în pandemie: anul 2021 va fi mult mai grav, luând în considerare dinamicile transmisiei.

“Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a declarat directorul OMS pentru urgenţe sanitare, Michael Ryan.

OMS a indicat că după două săptămâni în care au fost consemnate mai puţine infecţii. Se menționează aproximativ cinci milioane de cazuri noi au fost raportate săptămâna trecută. “După sărbători, în unele ţări situaţia va fi mult mai rea înainte de a deveni mai bună”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS caută răspunsuri cu privire la originea pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății menționează că o echipă de experți va ajunge în China. Misiunea pe care echipa o are nu este de a găsi vinovați. Misiunea echipei este de a găsi răspunsuri științifice pentru a înțelege originea pandemiei.

“Este vorba despre a înţelege originile pandemiei, nu de a găsi un responsabil. Este vorba despre găsirea răspunsurilor ştiinţifice la confruntarea dintre om şi animal. Căutăm răspunsuri, nu vinovaţi sau acuzaţi. Este o necesitate absolută.”, a spus directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitară, Michael Ryan.

Într-o declaraţie, ministerul chinez al sănătăţii a anunţat că vizita experţilor va debuta joi (n.r. – azi).

Ce se întâmplă în Israel, prima țară care are o campanie agresivă de vaccinare

Datele inițiale din campania de vaccinare a Israelului arată că vaccinul pentru coronavirus Pfizer combate infecțiile cu aproximativ 50% la 14 zile după administrarea primei doze din cele două ale vaccinului, a declarat marți un oficial de rang înalt al Ministerului Sănătății.

Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului de sănătate publică al Ministerului Sănătății, a declarat că datele au fost preliminare. Ele se bazează pe rezultatele testelor coronavirus atât pentru cei care au primit vaccinul, cât și pentru cei care nu. Alte date, oarecum contrare, au fost publicate de organizațiile israeliene de întreținere a sănătății marți seara.

Channel 13 News a declarat că, conform cifrelor publicate de Clalit, cel mai mare furnizor de sănătate din Israel, șansa ca o persoană să fie infectată cu coronavirus a scăzut cu 33% la 14 zile după ce a fost vaccinată. Cifrele separate înregistrate de furnizorul de servicii de sănătate Maccabi și difuzate de Channel 12 au arătat că vaccinul a cauzat o scădere de 60% a șanselor de infecție la 14 zile după administrarea primeia din cele două doze, scrie Times of Israel.

Sursa foto: Pixabay

Imagini inedite cu un artist celebru. Cum arăta Connect-R în urmă cu 20 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre