Simona Ionescu / Redactor Șef

Opt motive pentru care ar trebui să mâncați ananas în timpul lunilor fierbinți de vară

Opt motive pentru care ar trebui să mâncați ananas în timpul lunilor fierbinți de vară
Ananasul este unul dintre cele mai populare fructe tropicale care este apreciat de oamenii din întreaga lume. Acest fruct delicios este plin de numeroase substanțe nutritive esențiale care vă pot ajuta organismul să facă față lunilor fierbinți de vară.

Adăugarea ananasului la dieta de vară ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății, dar să vă și răcorească în același timp.

Ajută la hidratarea organismului

Ananasul are un conținut ridicat de apă, ceea ce vă poate ajuta să aveți organismul hidratat și să preveniți insolația, mai ales atunci când este consumat în forma sa naturală.

Stimulează imunitatea

Din cauza vremii calde, corpul poate fi predispus la infecții și boli. Ananasul conține o cantitate mare de vitamina C, care este un nutrient esențial pentru stimula imunitatea și a menține corpul sănătos și puternic.

Ajută digestia

În timpul lunilor de vară, este important să mențineți un sistem digestiv sănătos pentru a evita problemele gastrointestinale. Ananasul conține o enzimă numită bromelină care poate ajuta la descompunerea proteinelor și la îmbunătățirea digestiei. Această enzimă are proprietăți antiinflamatorii care pot calma tractul digestiv și pot ameliora orice disconfort.

Scade tensiunea arterială

Căldura și umiditatea pot face ca tensiunea arterială să crească, ducând la hipertensiune arterială. Ananasul conține potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea stresului asupra arterelor și la scăderea riscului de boli de inimă.

Acționează ca un antiinflamator natural

ananas
Ananasul, excelent în lunile fierbinți de vară

Din cauza expunerii excesive la căldură și a activității fizice, persoanele se pot trezi vara cu diverse inflamații. Ananasul are proprietăți antiinflamatoare care pot ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerii în mod natural.

Promovează sănătatea pielii

Prea multă expunere la soare în timpul verii poate provoca deteriorarea pielii și îmbătrânirea prematură. Ananasul conține vitamina C și antioxidanți care ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi care deteriorează celulele pielii cauzate de expunerea la soare și rezultă în roșeață, pete de vârstă și riduri.

Crește nivelul tău de energie

Căldura vă poate lăsa epuizați și fără energie. Ananasul conține zahăr natural, care vă poate oferi un impuls rapid de energie pentru a vă menține în mișcare pe tot parcursul zilei, fiind cea mai bună alternativă la sucuri și băuturi îndulcite.

Ajută la pierderea în greutate

Vara este un moment excelent pentru a pierde în greutate și a fi în formă. Ananasul este sărac în calorii și bogat în fibre, ceea ce vă poate ajuta să vă reduceți aportul caloric, să vă controlați apetitul și să se topească kilogramele în plus.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre